2018. 11. 17.

3+1 hely Budapesten, ahol mindig Istennel találkozom

Ma van Budapest napja, vagyis pontosan 145 éve ezen a napon egyesült Buda és Pest. Budapestről nekem a pörgés, a programok végeláthatatlan választéka és a lehetőségek jutnak eszembe. A nap nagy részében talán ki is élvezem a lehetőségeket, a pörgést, de néha kell egy kis pihenés, kikapcsolódás, Istenre hangolódás is.

Ennek a napnak apropóján összeszedtem 3+1 helyet Budapesten, ahol megállhatunk kicsit, elcsendesedhetünk és meghallhatjuk Isten szavát.

1.Gercse-templom

Személyes kedvencem a Hármashatár-hegy tövében megbúvó Gercse-templom. Sajnos nem lehet bármikor felkeresni egy röpimára, de az ottani miséknek már az egyszerű, fehérre meszelt, pici templom is egészen különleges hangulatot ad.

2.Örökimádás kápolna

Budapest egyetlen olyan kis kápolnája, ahol 0-24-ben szentségimádás van. Aki az Oltáriszentség előtt vágyik egy kis imára, az a nap bármely szakában felkeresheti a belváros szívében lévő kápolnát.

3.Gellért-hegyi kereszt

Aki szívesen van a szabadban és szeret gyönyörködni Budapest látképében, netalán néha indítást érez, hogy imáiba foglalja kis hazánkat és a nyüzsgő fővárost, annak ez lehet az egyik legjobb hely. A város felett, a kereszt tövében.

+1. Duna-part

Bár a Duna-parton se kereszt, se szobor nem áll, az imádsághoz legfőképp az elcsendesedés szükséges. Én különösen szeretek vízparton imádkozni. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy Jézus is a vízről tanított. Szeretek néha elmélázni és imádkozni a hömpölygő Duna partján.

Ti hol szerettek imádkozni? Van már bevált helyetek Budapesten?

 

Képek: wikipédia, esztergomi-ersekseg.hu, welovebudapest, budapest.hu, blog.szallas.hu

Borítókép: A Gellért-hegyi Sziklatemplom feletti kereszt megújult díszkivilágításban az átadóünnepség napján, 2018. október 8-án
Pontokba szedve
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz CPT. Wombat 2018. 11. 17. 21:33

    Nagytétény Szent Flórián forrás.

  • Válasz Péter 2022. 05. 26. 09:10

    Jó lenne egy térképet beletenni a cikkbe, vagy a címeket, koordinátákat.