2018. 11. 07.

#imatipp – Bibliával próbáltad már?

Isten az igéjén keresztül tud szólni hozzánk. Megeleveníti, életre kelti a régies szavakat és személyes kérdéseinkre is választ tud adni az ige segítségével.

Számomra a napi ima szinte elképzelhetetlen a Biblia olvasása nélkül. Különben nem érzem teljesnek. Korábban már írtunk különféle segédletekről, amik Bibliai szakaszokat osztanak be az év minden napjára. Én az Útmutatót használom, amiben minden napra van két rövidebb és két hosszabb igeszakasz. Ezek elolvasása után nemcsak az imában, hanem egész nap lehet töprengeni a felhozott kérdésekről. De lehetőségünk van szétszedni a napi adagot két részre, így jut estére és reggelre is. Az is előfordult már a rendszeres Biblia olvasásnak köszönhetően, hogy Isten egészen személyesen szólt hozzám az igén keresztül. Válaszolt a segélykiáltásomra, felnyitotta a szememet, vagy éppen rávilágított a bűneimre.

hirdetés

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy a napi imádságot egészítse ki a Biblia olvasásával! Mert szépen lassan észre fogod venni, hogy az ige megelevenedik, és személyes lesz.

#imatipp
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás