2018. 01. 01.

Napi Bibliaolvasók az új évre

Újévi fogadalmainknak egyik leggyümölcsözőbbje lehet, ha megfogadjuk a napi igeolvasást és imádságot. Nem kell elkeserednünk, ha magunktól nem megy, rengeteg napi ige és Bibliaolvasó kalauz létezik. Ezek közül mutatunk be párat.

 

Útmutató

Az evangélikus kiadású Útmutatóban az év minden napjára találhatunk két rövidebb és két hosszabb, ajánlott igeszakaszt. Mindezek mellett minden hétnek és hónapnak van egy kiemelt igéje. Két változata létezik, olvasmányokkal kiegészített, vagy anélküli. Akinek küzdelmes a napi ige olvasás, annak tökéletes első lépés a rövidebb szakaszok elolvasása, majd idővel be tudja vezetni a hosszabb szakaszokat is.

Az Útmutató itt érhető el.

Bibliaolvasó Kalauz

Ebben a Kalauzban heti felosztásokat találunk, melyek szisztematikusan vesznek végig egy-egy igeszakaszt. Minden napra ajánl egy Ószövetségi és Újszövetségi szakaszt. Minden napnak van egy kiemelt tételmondata, melyhez magyarázat is tartozik. A napokhoz ajánlott énekek is tartoznak, továbbá találhatóak benne imaszándékok is. Az egyes heteket református lelkészek, esperesek vagy püspökök magyarázatait tartalmazzák.

hirdetés

A Bibliaolvasó Kalauz online itt érhető el.

Adoremus

A szentmise liturgiáját és a hozzá kapcsolódó elmélkedéseket tartalmazó Adoremus nem misekönyv, de segíteni igyekszik abban, hogy könnyebben kövessük a liturgikus szövegeket és cselekményeket, s ezáltal is közelebb kerüljünk Krisztushoz. Ez a kis könyvecske havonta jelenik meg, és az alábbi linken tudunk egy félévre vagy évre előfizetni rá, de megtalálható nagyobb újságárusoknál és templomokban is.

Az Adoremusra itt lehet előfizetni.

Halld – napi személyre szabható Bibliaolvasó beosztás

Ez a kis alkalmazás abban segít, hogy olyan beosztásokat készítsünk a Biblia napi olvasásához, amelyet valóban követni is képesek leszünk. Hogy teljesen személyre szabott legyen, kiválaszthatjuk a napok számát, a könyvek és azok fejezeteinek sorrendjét – hogy logikus sorrendben olvassuk –, a számítógép pedig arányosan elosztja. De lehet már előre felosztott sorrendet is követni.

A Halld itt érhető el.

 

 

Reméljük ezeknek a kiadványoknak a segítségével mindenki be tudja iktatni az életébe a napi igeolvasást!

Egyéb
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Simon Dávid 2018. 05. 11. 23:34

    Istennek hála ma rádöbbentem hogy meleg vagyok