2018. 09. 24.

Kedves Olvasóink! Böjtöljünk együtt a családjainkért októberben!

 Ki ne tapasztalta volna már, hogy: „senki sem próféta a maga hazájában”?

Jézus olyannyira találkozott a jelenséggel, hogy a fentebbi mondás is tőle ered (Lk 4, 21-30). A hétköznapokban a haza általában a saját családunkat jelenti. És bizony rengetegszer érezzük úgy, hogy lényegében akárki előtt nagyobb erővel hat a tanúságtételünk, mint a családtagjaink előtt, vagy hogy mindenkinek a megtérésére nagyobb esélyt látunk, mint egyes rokonainkéra.

Ez egy szörnyen fájdalmas tapasztalat, hiszen kinek a megtérésében reménykedik jobban az ember, mint a saját családjáéban? Kit akarna jobban magához ölelni a menyben, mint a testvéreit, szüleit, nagyszüleit, unokatestvéreit, unokahúgait és öccseit stb…? A rokonaink Istentől való elszakítottsága jobban fáj, mint másoké, hiszen általában nem csak nagyobb felelősséget, hanem nagyobb tehetetlenséget is érzünk.

Pár héttel ezelőtt a szerkesztőségi imaest után erről beszélgettünk, és pontosan ugyanazt a reményvesztettséget fogalmaztuk meg.

hirdetés

Ezért úgy döntöttünk, közös böjtbe kezdünk a családtagjaink megtéréséért, és ebbe szeretnénk most meghívni Titeket, az Olvasóinkat!

Talán pontosan az ilyen összefogásokban, közös Istenhez fordulásokban található a 777 legnagyobb ereje, amit még nem használtunk ki eléggé.

A böjthöz csatlakozás módja:

1. Határozd el, hogy miről fogsz lemondani október 1. és 31. között!

Böjtöléskor érdemes valamiféle fizikai világ szerinti táplálékról lemondani, hogy jobban a lelki táplálékokra irányíthassuk a figyelmünket ideiglenesen. Természetesen mindenki maga látja a legtisztábban az egészségügyi és lelki állapotát, valamint az aktuális élethelyzetét, ami alapján el tudja dönteni ennek a lemondásnak a mértékét. De ha éppen nem tudsz, vagy nem szeretnél ételről lemondani, akkor bármilyen kreatív módot is választhatsz!

Érdemes elhatározni, hogy az imaéletedben hogyan fog megjelenni a böjt, vagyis mivel egészíted ki a mindennapi imádat erre az időre, így nem csak diéta lesz ez a hónap. Itt is érdemes reális mennyiségű vállalást kigondolni, hogy ne egy hatalmas csalódás legyen benned 31-én, vagy akár már október 3-án.

2. Jelentkezz a zárt Facebook csoportunkba!

Annak érdekében, hogy tudjuk egymást bíztatni a hónap egésze alatt, és hogy erőt meríthessünk egymásból, létrehoztunk egy zárt Facebook csoportot. Ide mindenkit felveszünk, aki jelentkezik, de a posztokat és a tagok listáját csak a csoport tagjai fogják látni.

Ebbe a csoportba jelentkezz!

Gyertek, böjtöljünk és imádkozzunk együtt a rokonaink megtéréséért!

 

Lelkiség
hirdetés

4 hozzászólás

  • Válasz Teri.balogh@freemail.hu 2018. 09. 28. 07:45

    Dicsőség az úrnak köszönöm csatlakozom.

  • Válasz Pázmányi Mária 2018. 09. 28. 20:19

    Szeretnék csatlakozni az októberi böjthöz és a facebook csoporthoz.

  • Válasz Nèmeth Istvánné 2018. 10. 01. 16:16

    SZERETNEK CSATLAKOZNI

  • Válasz Zámborszki Ibolya 2018. 10. 04. 21:54

    Szeretnék csatlakozni