2018. 08. 31.

Szexfüggő vagyok – és egy éve tiszta

Egy fiatal nő tanúságtétele szexről, hitről, függőségről és minden ezzel járó harcról. Fontos kérdések és témák egy kényes korban a családon belüli kommunikáció tabuiról és az ebből következő sokakat érintő problémákról.

Sziasztok!
Zsófi vagyok, 23 éves, SLAA-s, vagyis szex és szerelemfüggő, és 15 hónapja tiszta.

Azért írom ezt a blogot, mert egyrészt egy kedves barátom már nagyon unszolt, másrészt mert lehet tényleg tudok majd valakinek segíteni, aki hasonló időket él meg, mint én az egyetem alatt.

Nekem szexualitás szempontjából mondhatni átlagos, bizonyos szempontból átlag feletti katolikus életem volt. Tanultam hittanos társaimmal a szerelem és a szexualitás szépségéről, a szüzesség megőrzésének értékéről, és a test magasztosabb jelentéséről a házasságban. Minderre nagyon is vágytam és a mai napig vágyom.  Emellett normális tinédzser is voltam, és kíváncsiságból felfedeztem az önkielégítést. Bár a sok beszélgetés alkalmával, amit más lányokkal folytattam, kiderült, hogy a lányoknak ez csak az 50-60%-át érinti.

Mi történt azután? Semmi extra. Folyt tovább az életem, és senkivel sem tudtam erről – azt hiszem – igazán rendszeresen és őszintén beszélgetni. Otthon tabu volt a szexualitás (amit a mai napig nagyon sajnálok), illetve nagyon negatív megítélésű az önkielégítés, így féltem is előhozakodni vele. Teltek az évek és az egyetem közepén azon kaptam magamat, hogy kettős életem van, ami már nagyon feszít. Mert igazán mélyen hívő, vallásos, közösségbejáró, jó keresztény vagyok, de amikor senki nem lát, egyre gyakrabban, egyre többször ott volt az önkielégítés, a pornó, az egyre furcsább és betegesebb pornó, mert mindig több kellett.

hirdetés

Akkor jöttem rá, hogy baj van, amikor komoly problémát okozott, hogy reggel iskolába menjek pornónézés helyett, vagy kimozduljak otthonról egy találkozó, vagy program kedvéért. Ezt persze a külső szemlélők nem láthatták rajtam, hiszen az orvosira jártam, és a „tanulásra” végtelen sok időt hagytak nekem.

Mikor segítséget kértem a cikk elején említett pszichológus barátomtól, rövid időn belül az SLAA-hoz irányított. Itt a kettősügynök érzésem csak fokozódott. Hogy fér bele az én Isten felé törekvő önképembe, hogy anonim függőkhöz járjak? Hogy fog egy ilyen csoport engem befogadni, ha megtudják, hogy valójában még szűz vagyok?

Magáról az SLAA-ról most nem fogok részletesen mesélni. Egyrészt a tényeket, elolvashatja bárki itt, másrészt én hiába olvastam el ezeket 20-szor, mielőtt elmentem az első gyűlésre, a lényegét nem értettem meg. Ezek az alkalmak, nem tippeket és trükköket adtak, hiszen előtte is már sok mindent kipróbáltam, hogy ez elmúljék az életemből. És nem is a hitemet kellett erősítsék, mert tudtam és tudom, valamint a mai napig tapasztalom, hogy Isten hatalmas és szabadító Isten és imádkoztam is sokat, hogy tisztítson meg ezektől engem.

Megtanultam és – nem csak az elmémmel, hanem a lelkemmel is – megértettem, hogy véges emberi lény vagyok. És önerőből, bármennyi önuralommal, energiával és hadrendnyi imával sem fogok tudni segíteni magamon.

Egy életre megtanultam, hogy milyen lelkileg gyengének lenni.

Azóta mindig fáj, és sajnos sokszor hallom, hogy akár a keresztények, akár a nem keresztények megszólnak, lenéznek másokat bűneikért, önuralmuk hiánya miatt.  Ezt sokszor magaménak érzem, mert én láttam a drogost, az utcanőkhöz járó családapát, a kapcsolatból kapcsolatba eső nőt, akik ott ültek velem egy asztalnál és emberek voltak, olyanok, mint én. Én pedig olyan, mint ők; akinek fáj, amit tesz, és próbál szabadulni.

Ha úgy érzed érint téged a téma, és segítségre van szükséged, akkor ajánlom neked, hogy keresd fel a honlapot, és menj el egy gyűlésre. Sőt ne is egyre. Én is azt mondtam magamnak, hogy elmegyek ötre, és csak utána döntöm el, hogy ide való vagyok-e.

Ha pedig nem érint téged a téma, csak érdekelt, és valamiért elolvastad a blogomat, akkor kérlek ezentúl, ha látsz egy embert, aki valami szörnyű dolgot művel az életében vagy mások életében, ne vesd meg, hanem imádkozz érte a teremtő Atyánkhoz, hogy árassza el őt kegyelmével.

Isten áldjon benneteket!

 

Kép forrása: Atlanta Addiction Recovery Center

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Tanúságtétel
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Roland 2023. 07. 12. 15:17

    Szia. Roland vagyok 32 èves nagyon tetszett a törtèneted , hasonló cipőben járok már 10-12 eve talan sajnos most kezdem beismerni magamnak iszonyatossan szexfűggő vagyok , házas vagyok van egy gyönyörű felesègem es többször megcsaltam ami bánt , de kezdem a legelejèn pornófilmeket nèzek majdnem mindennap munka előtt is es utan es a wc is titokban es kozben mindig maszturbálok nem birok leállni probáltam 4-5 napig elterelni a figyelmem de nem ment es kesőbb mar partnerekkel is csak a szex idősebb fiatalabb nem számitott csak hogy elvezzem a szexet leginkabb az izgatott hogy másbak okozhatok örömet hogy elutassam a csúcsra imadom ha egy nőnek segithetek a csúcsra jutni es közben en is megkapom az èlvezetet , de most mar felek ugy erzem nem birom kordába tartani a vágyaim mindig csak a szexen jár az eszem kèrem segitsen valaki nem akarok terápiára menni nem akarom hogy barátaim vagy felesegem , családom meg tudja