2018. 08. 13.

Kezdődik a találkozó, amelyen ezer fiatal tesz tanúságot hitéről

Kedden veszi kezdetét az idei Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó, amelyen a 777 szerkesztői is előadást tartanak!

Sokszor írtunk már a CSIT-ről, és ennek egyetlenegy oka van: a csíksomlyói találkozónak olyan a légköre és a hangulata, amely egészen bátran mondhatjuk, hogy páratlan. Több száz – sőt majdnem ezer – fiatal tesz tanúságot ezekben a napokban a hitéről, mélyül el Isten-kapcsolatában, szerez új barátokat, sőt talán szerelmet is. A CSIT-re már tavaly is meghívást kapott a 777 csapata, és ezúttal is nagy örömmel utazunk Erdélybe, hogy bátorítsuk egymást, tanúságot tegyünk az általunk vallott értékekről, valamint hogy kicsit meséljünk szolgálatunkról.

Ez az az ifjúsági találkozó, amelynek fénypontja a csütörtök esti szentségimádás: a csodaszép kegytemplom ajtajait megnyitva fiatalok százai szaladnak előre, hogy minél közelebb legyenek az Oltáriszentséghez. A mécsesekkel bevilágított templomban papok tucatjai gyóntatnak, ahol többnyire könnyező fiatalok teszik  életüket Isten kezébe. Rendkívüli, ritka kegyelmi este ez, amelynek hangulatát legszívesebben elhoznánk ide az anyaországba, mert szavakkal úgysem lehet leírni. Az alábbi cikkben lévő videó segít átérezni, hogy mire is gondolunk pontosan:

Csodaszép: így dicsőítik Istent az erdélyi fiatalok – VIDEÓ

hirdetés

A 14 és 30 év közötti fiatalokat megszólító, szombatig tartó rendezvénynek, akárcsak a korábbi években idén is a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Szent István Kollégiuma és a hozzátartozó Mária-kert ad otthont. A 45 fős szervezőcsapat munkáját 160 önkéntes segítette már az előkészületekben is. 

A szervezők szerint a CSIT célja a fiatalokat segíteni abban, hogy megtapasztalják Isten szeretetét, irgalmát. Hitükben is erősíteni szeretnék a résztvevőket, hogy hazatérve közösségre találjanak, ismerjék fel hivatásukat, feladatukat, és a társadalomban is vallják meg hitüket. 

Táruljatok fel örök kapuk, hadd vonuljon be a dicsőség királya!” (Zsolt 24,7)

Ez a bibliai idézet az idei találkozó mottója. A tavalyi meghívásunkról és a CSIT-élményről Vágvölgyi Gergely írt remek blogbejegyzést:

A CSIT-élmény

 

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás