2018. 07. 24.

Büszkén számol be fatimai zarándokútjáról Ákos – VIDEÓ

A népszerű énekes sokszor tett már tanúságot hitéről, most videó blogjában számolt be fatimai zarándoklatáról, melyre két koncert között kerített sort.

Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar költő, dalszerző, énekes, rockzenész, és saját bevallása szerint római katolikus keresztény. Ákos büszkén vállalja hitét és nézeteit, vlogjában most fatimai zarándoklatáról számolt be követőinek. “Igen, ez egy zarándoklat” – nyomatékosítja már videója elején Ákos.

“Talán nem sokan tudják, hogy Fatima nem is létezne – legalábbis nem ebben a formában –  ha nincs egy magyar pap, Kondor Lajos atya, aki 40 éven keresztül ápolta Fatima szellemét.” – fogalmaz Ákos.

“Olyannyira, hogy egy gyönyörű olajligeten keresztül tekergő kálváriát építettet azoknak a magyaroknak az adakozásából, akik kényszerű módon 1956-ban hagyták el a hazájukat. Minden stációnál egy kis márványlap hirdeti, hogy kinek az adakozásából születhetett meg az adott stáció. Gyönyörű római stílusú dómok alatt állnak ezek a domborművek, egységes és szépséges keresztút ez. Jó büszkének és magyarnak lenni itt Fatimában, messze Budapesttől, és látni, hogy Szent Istvánt milyen tisztelet övezi itt Fatimában is, akinek itt a magyar kálvária tetején egy Szent István kápolna őrzi az emlékét.

hirdetés

Egy olyan mozaikkal a szentély plafonján, amelyen Szent István éppen felajánlja az országot a Szűzanyának.

 

 

 

kép: youtube.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás