2018. 06. 13.

6 keresztény kávézó Budapesten, ahová érdemes ellátogatni

A kávézók a legtöbb ember életében központi szerepet töltenek be. Itt találkozunk az ismerőseinkkel, tanulunk, dolgozunk, vagy elcsípünk pár nyugodt percet magunknak a napból egy finom fekete és egy jó könyv társaságában. Keresztényként külön öröm, ha mindezt egy egyházi fenntartású, vagy keresztény tulaj által üzemeltetett, missziós célokat is szolgáló helyen tudjuk megtenni.

Számunkra hatalmas boldogság, hogy egyre több keresztény kávézó nyitja meg kapuit a nagyközönség felé. A finom italokon és süteményeken túl a legtöbb hely kultúrális programokkal is szolgál, a kiállításokon át a közös reggeli Biblia olvasásokig. Ha egész életedben arra vágytál, hogy valahol törzsvendég lehess, akkor eljött az idő! Arról nem is beszélve, hogy több esélyed van hasonló gondolkozású és értékrendű emberekre bukkanni, így az ismerkedés is opció lehet! Mutatunk pár helyet Budapesten, ahová érdemes ellátogatnotok.

 

D18 Könyvesbolt & Kávézó

A Dessewffy utcában, a Nyugatitól és az Oktogontól 10 percre található kávézó nemcsak fantasztikus italokkal, és kényelmes babzsákokkal várja vendégeit, hanem keresztény témájú könyvek széles választékával is! Ráadásul a 777 olvasói 10% kedvezménnyel tudnak a könyvesboltban vásárolni, ha az oldalra hivatkoznak. Azonban figyelmeztetnünk kell mindenkit, hogy a választás nehéz lesz! 🙂

hirdetés

The healthiest choice for today: Dolce Vita! Sugar-, gluten-, and lactose-free cake of D18!A legegészségesebb…

Közzétette: D18 Café & Bar – 2018. február 28.

Cím: 1066 Budapest, Dessewffy utca 18-20.

 
Adna Cafe

Az ADNA Café a Református Drogmisszió kávézójaként egyszerre segít a függőségek elleni küzdelemben és nyújt közösségi, kulturális teret a fiataloknak a belvárosban, a Kálvin tértől 2 percre. Koncertek, előadások és közös reggeli Biblia olvasások is várják a közönséget.

Sütőtökös-zabpelyhes torta 350FtMandulás csokitorta 320Ft

Közzétette: Adna Cafe – 2015. október 21.

Cím: 1093 Budapest, Török Pál utca 6.

 

Montázs Art Café

Kellemes jazz, finom latte, gyümölcstea mézzel, és egy jó könyv a könyvtárszobában található kanapén. Az idő melegedésével a teraszon is lehet hűsölni egy jó búzasör mellett. Aki gyerekkel érkezik, az sincs kirekesztve, hiszen a picik elfoglalhatják a játszó sarkot, amíg a szülők egy szelet tortával kényeztetik magukat. A hely a Bikás parknál található, a 4-es metróval kényelmesen megközelíthető.

Íme az új házi készítésű ízünk, az általatok választott sós karamell!! Próbáljátok ki hamar, nagyon finom 😋

Közzétette: Montázs Art Café – 2018. március 2.

Cím: 1119 Budapest, Etele út 55. 

 

 

Cafe El Mondo

A Cafe El Mondo neve többeknek ismerős lehet, hiszen a kávézó kitelepülve olyan keresztény ifjúsági fesztiválokon is megjelent már, mint a Csillagpont vagy a Szélrózsa. A bulinegyed közepén, a Wesselényi utcában szolgáltat szórakozási alternatívát mindenkinek.

Tudjuk, hétfő… Ne aggódj, megcsinálod! | Yeah, it's Monday… Don't worry, you can do it! #monday #caffeine #psalms #zsoltár #csordultigvanpoharam

Közzétette: Cafe El Mondo – 2018. január 15.

Cím: 1072 Budapest, Wesselényi utca 35.

 

 

Rézkígyó Kávézó

Szintén a belváros szívében található a Rézkígyó kávézó, a Paulay Ede utca 15-ben. A finom sütemények és szendvicsek mellé élőzene is párosulni szokott. Ezt nevezzük kikapcsolódásnak!

Pesto is the besto. We have made a new sandwich for all you veggie lovers. It has a double base of pesto and then is layered with spinach, tomato, and mozzarella. Made fresh just for you every single day.

Közzétette: Rezkigyo Coffee House – 2018. március 12.

Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 15.

 
Loyola Café

A Loyola méltán híres a jutányos árú, finom, és bő választékú ebédmenüiről. A Horánszky utca az ELTE  és a Károli BTK hallgatóinak egyaránt hamar megközelíthető. Ha esetleg nem jutnál asztalhoz, vagy csak egy percre tudsz elszabadulni a jegyzeteid mellől, akkor kérheted elvitelre is az ebédet. Természetesen a kiadós étel mellett kávézásra is lehetőséged van. 

 

Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 20.

 

 

A te kedvenced lemaradt a listáról? Írd meg kommentben, hogy mások is ellátogathassanak oda!

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás