2018. 05. 13.

5+1 ok, amiért megéri imaestre járni!

Nincs időd vagy pénzed elutazni egy egész hétvégés lelkigyakorlatra, pedig jó lenne néha feltöltődni egy-egy tanítás által? Nincs közösséged, pedig szeretnél tartozni valahová? Nem ismersz hozzád hasonló értékrendű fiatalokat? Nehezen veszed rá magad, hogy hétközben elmenj Szentségimádásra?
Akkor az imaesteket pont Neked találták ki!

[Emlékeztek, amikor a közösségbe járás mellett érveltünk, és segítő szempontokat írtunk a választáshoz? A következő cikkünk arról szól, hogy milyen is egy imaest. Több közösségben megvannak ezek a hasonlóságok! Fogadjátok szeretettel Szarkowicz Kinga lelkesítését!]

Ha még soha nem voltál imaesten, elsőre furcsának tűnhet az elnevezés. Miről szól ez? Emberek összegyűlnek és imádkoznak? Miért jó ez, mi ebben az érdekes? Ezért szeretnék most néhány személyes gondolatot megosztani a saját tapasztalataimból, hogy megválaszoljam ezeket a kérdéseket és kicsit eloszlassam az esetleges félreértéseket.

Tehát – a címhez visszatérve – mit is tud adni egy imaest?

hirdetés
  1. Dicsőítés

Ha az imaest dicsőítéssel kezdődik, az szuper módja annak, hogy magad mögött hagyd a hétköznapokat, ráhangolódj Istenre és kicsit elfelejtsd a napi gondokat. Lehet, hogy az első pár ének alatt még összevissza szálldosnak a gondolatok a fejedben, néhány perc múlva már teljesen át tudod adni magad az imának. Ráadásul a dalok dallamai olyan fülbemászóak, hogy még hazafelé a villamoson is dúdolgatni fogod őket. 😉 Az sem gond, ha soha nem dicsőítettél még és azt sem tudod mi az, gyorsan bele fogsz jönni.

  1. Tanítás

 Ne számíts másfél órás előadásra, aminek a felénél azt érzed, mindjárt elalszol. Inkább egy rövid, frappáns fél órácskára, amikor valami érdekes és a hited fejlődése szempontjából fontos témáról beszél az előadó. Érdemes jegyzetelni is, hiszen így egyrészt jobban oda fogsz figyelni, másrészt később visszaolvashatod azt, ami megfogott és jobban utánajárhatsz a témának magad is.

  1. Szentségimádás

 Azt hiszem, ezt nem is nagyon kell részletezni: személyes idő Jézussal. Odaülhetsz az oltár elé vagy a helyeden is maradhatsz. Csak Ő és te vagytok ott, senki sem zavar. Közben csönd van vagy halk zene, hogy semmi se terelje el a figyelmedet és teljesen az imára tudj figyelni.

  1. Gyónás

 Sokszor nehezen vesszük rá magunkat a gyónásra: nincs időnk, messze van a templom… Most pedig a pap jön el, csak oda kel menni hozzá. És végül is időnk is van. Ráadásul mennyivel jobb lesz utána megtisztulva visszahelyezkedni az imába. 

  1. Közbenjáró ima

 Imádkoztak már érted? Még nem? Most itt a nagy lehetőség! Biztosan sok kisebb-nagyobb problémád van, ami nyomaszt és beárnyékolja a napjaidat. Lehet sokat imádkozol is értük, mégis úgy érzed, hogy Isten nem hallgat meg, hiszen nem történik semmi. Elsőre lehet furcsának tűnik vadidegen embereknek elmondani ezt és megkérni őket, hogy imádkozzanak érted, hiszen nem is ismernek. Aztán lehet, hogy meg fogsz lepődni, milyen találó dolgokat mondanak. Sőt néha még mintha azt is kitalálnák, amit nem ki sem mondtál! Hidd el, a Szentlélek szól általuk.

+1. Agapé

Az agapé nem csak azért jó, mert pótolni tudod a kimaradt vacsorát, hanem teret ad a beszélgetésre és ismerkedésre. Érdemes tehát maradni még pár percet a program után és beszédbe elegyedni másokkal. Sok értékes embert ismerhetsz meg és talán még közösséget is találsz magadnak végül.

 

Úgy felkeltette az érdeklődésedet ez a 6 érv, hogy legszívesebben most azonnal elmennél egy imaestre, de nem tudod hová? Semmi gond, pont lesz is egy szuper lehetőség erre a közeljövőben: szeretettel várunk május 15-én az Emmánuel Közösség által szervezett ifjúsági pünkösdváró imaesten Budapesten, a városmajori kistemplomban (Csaba u. 5.)! Részletek a Facebook eseménynél.

Szarkowicz Kinga

Pontokba szedve Segítő tippek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás