2018. 05. 08.

Most még csak otthon bulizunk… – Zene ajánló és kedvcsináló

Hamarosan újra 777 és ShoeShine buli! A Heaven’s Garden SUMMER JAM előtt se maradjunk zene nélkül!
Ajánlok Nektek valami pörgőset, hátha még nem ismeritek!

Jelen cikkemnek kettős célja van: először is időben szeretnénk rápörgetni Titeket a júniusi bulira, ezért egy jó kis számot mutatok. Másodszor pedig elmesélem, hogy ezt a rádió slágert hogy lehet hallgatni keresztény füllel, vagy akár keresztény verzióban. Készüljetek a bulira egy kis zenehallgatással, aztán hamarosan kipróbáljuk élőben is!

Mondok egy nevet: Ed Sheeran. Ha netalántán esetleg ez véletlenül nem ugrana be, ezek közül a számok közül egyet csak hallottál már: Lego House… Kiss me… Thinking out loud… de nem én vagyok a Billboard TOP10 fő támogatója, úgyhogy csak egy dalt említenék még: a Shape of you-t!

Nem vagyok egy visszahúzódó típus, voltam már többször nagyon-nem-keresztény buliban is. A Shape of you dalszövege teljesen jól leírja, amit ott az ember lát (vagy elképzel az alapján, amit lát): tánc és testek. Sokszor érzem, hogy az embereknek másról nem is szól az élet. Ne dumálj, ragadd meg a derekam, tedd, amit mondok… bár a szívem is dobban, azért a testedbe beleszerettem… egy hét után el is mentünk egyet randizni, még cseverésztünk is, aztán jött a heves csókolózás a taxiban… Erről énekel Ed, de akár egy-egy villamosos beszélgetésből is kihallok hasonlót.

hirdetés

Na, nem ragozom. Vágyakat kelt ez a dal, és csak testi vágyakat [szerintem].

De közben a dallama, a ritmusa, a hangulata… hát, nagyon elkapott! Egyszer meséltem már, hogy tánc közben (és itt a bulizós táncra gondolok, mert én más fajtához aztán főleg nem értek) is milyen hálás vagyok néha, és sokszor Istenre gondolok. De azt éreztem, hogy ennek a zenének túl erős szövege van, rossz irányba tereli a vágyaimat vagy a gondolataimat, amikor buliban meghallom. Átveszem a feelinget, hogy csak a test van fókuszban, ki néz ki jól, én jól nézek-e ki, csábítás, vonzalom…

Aztán egyszer csak megkérdezte valaki, hogy ismerem-e a keresztény verzióját. (Sajnos nem emlékszem, hogy ki, de ezúton is nagy hála!)
Keresztény verzió? Na, ennek nem lesz jó vége – gondoltam, és rögtön meg is hallgattam.

Az énekesnő, Beckah Shae, életéről olvasgathattok, de hadd emeljek ki egy fontos mondatot a missziójából: Az a küldetésem, hogy mélyebbre merüljek Isten szeretetében, és elkötelezettnek érzem magam, hogy megosszam az igazságot és a kincseket, amit ott találok.

Ehhez elég meghallgatni az „I worship You” című dalt, amiből néhány sort (nem műfordítói pontossággal) magyarul is megírtam a cikk alján. Elhiszem, ha valakinek ez már sok és erőltetett. De nekem nagyon sokat adott: az elképzelés, hogy keresztény módon feldolgoz valaki egy dalt; a szövege, a mélysége, az igazsága… Az én világomat szebbé és tisztábbá tette!

Az idei évben biztos, hogy ez marad az egyik kedvenc számom: dallam, ritmus, hangulat… és még 100%-ig bele is élhetem magam! Ajánlom a Summer Jam DJ figyelmébe is ezt a számot!

*

A klub nem a legjobb hely, ha szerelmet keresek,
Úgyhogy Hozzád jövök…
Bízom Benned, mert Te megértesz, fogd meg a kezem…
És amikor táncolunk, én éneklem:

Uram, tudod, hogy ismerem a szeretetedet,
A szereteted annyira csodálatos, hogy olyat választott, mint én,
És én csak követlek, nem érdekel, ha bolondnak néznek.
Majd elmondom nekik, hogy nem tudom elégszer elmondani:
Te meghaltál értünk, és szabadok lehetünk
A Te dicsőséged töltse be a teret,
A Te illatod áradjon szét…

Már olyan gyenge voltam, hogy csak sírni maradt erőm,
De Te megmutattad, milyen csodálatos vagy,
Megláttál, és azt mondtad, soha többé nem leszek magányos.
Aztán megmutattad, hogy minden imám hallottad!
Beszélgethettem Veled az erődről, a Lelkedről, és hogy minden rendben lesz…
Utat találtam, ahol nem is volt út…

Jöjj, Szentlélek!

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Programajánló Téglásy Nóra Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás