2016. 12. 31.

Most bezárod Jézust a szekrénybe?

Elárulom, kolléganőm kérdezte ezt a csapatépítő hétvégénken, amikor előkerült az alkohol.
Már akkor tudtam, hogy ez megér egy blogbejegyzést…

Rólunk, keresztényekről, sokszor azt gondolják, hogy szentek vagyunk. Nincsenek rossz szokásaink, függőségeink, mindig mindent az előírások [az egyház törvényei] szerint csinálunk, nekünk mindent tilos, ami jó. Aztán itt jönnek is ám az elvárások, meg a furcsa elképzelések: ha én iszom, azt Jézus biztos rossz néven veszi, úgyhogy ilyenkor be kell zárni őt a szekrénybe.

Hát, nálam ez nem pont így van.

Amikor azt mondom, hogy Istennel élek, az azt jelenti, hogy tudatosan arra törekszem, hogy az életem minél több területébe beengedjem őt. Oda is, ahol épp probléma van, vagy ahol hála van, vagy ahol épp kitör a party-láz. Amikor bulizom, jól érzem magam – ebben ő miért ne lehetne ott?

hirdetés

Nézzetek hülyének, de nekem tánc közben nagyon sokszor eszembe jut, hogy mennyire jó, hogy itt lehetek, hogy elengedhetem magam, hogy jól érzem magam, hogy mozognak a tagjaim, hogy hallom a zenét, hogy velem vannak a barátaim, és hogy az életemnek mennyivel több és mélyebb értelme, célja van, mint ez az egy jó buli.

Na persze ezt még nem gondolom konkrét dicsőítésnek… de mégis jó érzés, hogy a belváros közepén a sok különböző ember között bulizva is megtehetem, hogy Istenre gondolok, és hálás vagyok neki az életemért, az estémért.
És persze ehhez az kell, hogy az ember ne igyon annyit, hogy elveszti az eszét. De azt senki nem mondta sehol, hogy nem szabad meginni néhány két fröccsöt, vagy sört, vagy bármit, amit szeretek. Azt már igen, hogy ne legyünk torkosak és telhetetlenek!

Jézus velem van, és nem a szekrénybe bezárva. Semmi olyat nem csinálok, amit szégyellek előtte. Szeretném, hogy vigyázzon rám, szeretném, hogy örömét lelje bennem, szeretném, hogy büszke legyen rám. Ha éppen egy kísértésnek ellenállok, ha valamiért hálát adok, ha kérdésem van, ha beszélgetek valakivel – bármikor.
Határok és szekrények nélkül.

Ma, szilveszter napján különösen aktuális, de máskor is: nem azt mondom, hogy lobogjon a kereszt nyaklánc amikor bulizol, és mindenkinek Jézusról beszélj a bárpultnál. De azt viszont igenis mondom, hogy ne csinálj olyat, amit Jézusnak a szekrényből kéne nem-látnia! A Nagytestvér mindent lát! 🙂

Kép: narnia.wikia.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Téglásy Nóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás