2018. 04. 23.

Ezt el kell olvasnod! – szerkesztőink kedvenc könyvei

Az UNESCO 1995-ben április 23-át a Könyv napjává nyilvánította. William Shakespeare és Miquel de Cervantes ezen a napon haltak meg, valamint ezen a napon van Janikovszky Éva, Kossuth-díjas írónk születésnapja is. Ebből a különleges alkalomból a 777 szerkesztői elárulják, hogy melyek a legkedvesebb könyveik. Figyelem, hosszú lista következik!

Henryk Sienkiewicz: Quo Vadis? Lebilincselően izgalmas könyv, ami a remek történeten túl gyönyörűen mutatja be, hogyan is kell (vagy inkább így: kéne) élnünk nekünk, keresztényeknek, követve Krisztust és tanúságot téve róla a világban. Nem csak az irodalomtörténet, hanem személyes életemnek is meghatározó műve.”

Vágvölgyi Gergely

 

hirdetés

“Nekem is a Quo Vadis az első, 14 évesen olvastam először, nagy hatása van az életemre. Második a Narnia (összes rész) amelyben Isten hihetetlen módon tanít önmagáról, és a Vele való kapcsolatról. Jane Austin és Agatha Christie is nagy kedvenceim, és bár erről megosztó vélemények vannak, de rajongok a Harry Potterért. 😉 “

Bartos Lídia Lelle

 

Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés. Az orosz irodalom egészen kiemelkedő a világirodalomban. Ezek közül a kedvencem ez a könyv, mely egy hidegvérű gyilkosság után kíséri végig a nyomozást, a gyilkos lelki küzdelmeit, lelkiismeret-furdalását, a megváltás utáni vágyat és a lassú átalakulását, hogy végül békére leljen.”

Herényi Barnabás

 

Joel Dickërtől: Az igazság a Harry Quebert ügyben a kedvenc könyvem. Egy krimi, ami egy kisvárosi fiatal lány eltűnését dolgozza fel. Bár a téma nagyon gyakori, ez a könyv 600 oldalnyi izgalom. Letehetetlen!”

Dallos Virág

 

“Görgey Etelka: Csodaidők című tetralógiáját ajánlom. Életem egyik legmeghatározóbb könyve. Egy sci-fi, ami zseniálisan adja vissza az élet valós küzdelmeit, az apróságoktól egészen a legkeményebb helyzetekig. Olyan világot alakított ki a szerző (református lelkésznő), amiben minden hősnek lehetősége van a fejlődésre és közben, akárhányszor olvastam, szerintem én változtam a legtöbbet.”

Lábánné Hollai Katalin

 

” Számtalan könyvet tudnék felsorolni, hiszen mindig egy kicsit abba vagyok szerelmes, amit éppen olvasok. De az első meghatározó élményem Puskin: Anyeginhez kötődik. A főszereplő maga engedi el a szerencséjét, amikor pedig ráeszmél hibájára, már túl késő. Döntéseink súlyáról, és a másik megbecsüléséről szól, örök romantikusoknak kifejezetten ajánlom. Az orosz irodalom mellett egy másik kedvencem Rejtő Jenő és az ő utánozhatatlan, fergeteges humora!”

Harmati Dóra

 

Tolsztoj: Feltámadás. A felelősség és a bűntudat kérdései egyre tovább vezetnek a múlt titkaiba. Vonzalmak, bűnök és társadalmi különbségek hálójába keveredünk Tolsztoj regényét olvasva, akit nem hiába neveznek ötödik evangelistának.”

Kunszabó Anna

 

 

Herman Hesse: Narziss és Goldmund. Gyakran gondoljuk, hogy a dolgoknak csak egy oldaluk van. Nem képzeljük bele magunkat mások nézőpontjaiba: hogy látja a világot egy tudós és milyennek képzeli egy művész? Nagyon kevés könyv van ami annyit formált és finomhangolt rajtam mint ez a kiváló regény.”

Cseh Barnabás

 

Mihail Jurjevics Lermontov: Korunk hőse. a könyv elképesztően aktuális, bárki bármikor olvassa. Hihetetlen kalandregény, ami valós élettapasztalaton alapul és nem utolsó sorban fantasztikus lelki csemege azoknak, akik életszagú kérdésekre keresik a választ. Nem kifejezetten keresztény olvasmány, inkább klasszikus, és kiváló tükör is egyben.”

Dallos Bence

 

“Francine Rivers: Megváltó szeretet című regénye egyszerűen fantasztikus. Minden keresztény lánynak érdemes elolvasnia, és bár nem rövid olvasmány, garantáltan gyors, ugyanis letehetetlen. Persze a romantikusabb történeteket kedvelő fiúk se hagyják ki! Végtelenül izgalmas történet, sok-sok fordulattal (majdnem elfelejtettem leszállni a buszról), amit néhány része miatt csak erős idegzetűeknek, 18 év fölöttieknek ajánlok. De nekik mindenképp!”

Téglásy Nóra

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás