2018. 03. 06.

“Csonka a lelkünk és a testünk” – egyre több fiatal sterilizáltatja magát

Manapság már egyáltalán nem meglepő, ha valaki úgy dönt, nem vállal gyereket. Azonban 18 évesen azért küzdeni, hogy végre elvégezzék az emberen a sterilizáló műtétet, több mint meglepő, és jóval mélyebb indokokról van szó puszta önzőségnél.

A BBC Young and Steril (Fiatal és Steril) néven forgatott dokumentumfilmjében olyan brit fiatalok életébe enged bepillantást, akik annyira határozottan elutasítják a gyermekvállalást, hogy műtéti úton is hajlandóak lépéseket tenni. A gyermekmentes mozgalom Angliában, az USA-ban, és már Magyarországon is megjelent. Nagy-Britanniában öt nőből egy már sosem fog szülni, ez az adat a kétszerese annak, ami 30 évvel ezelőtt volt. De nem csak a nők választják ezt a megoldást a fogamzásgátlásra, egyre több férfi veti alá magát vaszektómiának, azaz az ondóvezeték elköttetésének.

 

Az indokok nagyon sokfélék, de egy valami kitűnik a gyerekek “bacilusgazdák, idegesítőek és undorítóak” magyarázatok mellől, ez pedig egész társadalmunk tragédiáját vetíti elénk. A 19 éves Kaitlin így is fogalmaz:

hirdetés

“Az én generációm csonka világban él. Csonka családokból jövünk, csonka a lelkünk és a testünk. Sokan nem akarunk szaporodni. Az én életem, és senkinek sem ártok vele.”

 

 

A 28 éves Andie attól fél, hogy gyermeke olyanná válna, mint saját édesanyja, aki kiskorában fizikailag bántalmazta.

“Az édesanyám nagyon erőszakos ember volt, fiatalon elvettek tőle… Nem szeretném, hogy a gyerekeimnek is ugyanazt kelljen átélnie.”

A 29 éves Paul pedig nem szeretné egészségügyi problémáit, cukorbetegségét és depresszióját örökíteni gyermekének, mindazon túl, hogy nem akar időt és energiát belefektetni a gyermeknevelésbe. Felesége teljesen egyetért vele ebben.

Hogyan is fogalmazott a 19 éves lány? “Senkinek sem ártok vele.” Igen, így legalább nem esik senkinek bántódása – gondolhatja – mert kinek is hiányzik az, hogy egyszer majd a szülei összezúzzák azt a kis burkot körülötte, ami az egész világot jelentette neki? Érdemes megkongatnunk a vészharangokat akkor, amikor egy felnőtt férfi retteg saját magától, attól az embertől, akivé ő válhat, attól, amit elkövethet a rossz anyai minta és az ebből adódó mély sérülések hatására.

Olyan pusztítóvá és bűnössé tettük ezt a világot, hogy szó szerint elvágjuk az élet kötelékét, azt, amire Isten képessé tett minket, és kiszállunk, mert már nem bírjuk tovább.

Igen, a vészjelzés villog, és ezt csak magunknak köszönhetjük. Eltaszítottuk Istent és a segítséget nyújtó kezet, majd tönkre tettük egymást.

 

 

kép: szeretlekmagyarorszag.hu, BBC

Hírek Vélemény
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Dévai Dávid 2018. 03. 06. 19:56

    Biblia Genezis
    Isten első parancsa, mondom az első:
    “Sokasodjatok és Szaporodjatok, és népesítsétek be a földet”
    nincs mit többet hozzáfűzni.

    • Válasz Fannika 2018. 03. 11. 10:41

      Lassan 8milliárdan vagyunk, szóval Isten első parancsát véleményem szerint túlteljesítettük.
      Követtkező lépés?