2018. 02. 27.

Elengedés

Neked nem rándul össze kicsit a gyomrod ettől a szótól? Nekem a mai napig.  Annyira nehezünkre esik elengedni bármit és bárkit. Egy karrierlehetőséget. Egy külföldre költöző barátot. Egy mennybe költöző nagyszülőt vagy éppen szülőt. Az életemet.


De ma Isten eszembe juttatta, hogy nézzek rá ebben az elengedés témában is. Ő elengedte a Földre az egyszülött Fiát, akiről pontosan tudta, hogy keresztre fogják feszíteni és ezt végig kell néznie.
Jézus pedig maradéktalanul elengedte a saját életét. Érted. Értem.
Elengedte, meghalt.

Aztán feltámadt! Ugyanezt a folyamatot írja le a mi életünkben is. “Aki elveszíti az életét értem, az megtalálja.” Ezt én pontosan így megtapasztaltam az életemben, mikor arra kért, hogy lakjak egyedül egy ideig. Iszonyatosan nehéz volt. Mintha meghaltam volna. Aztán feltámadtam, és ezt kicsit sem magamnak, csak az Ő kegyelmének köszönhetem.

hirdetés

Az elengedés nem megy magától. Csak bizalommal. Nehéz, de egyre jobban megy. Tudom, hogy a Mennyei Apukám a legjobbat akarja nekem, ezért bízhatom Benne. Az Ő végtelen jóságában és emberi ésszel felfoghatatlan szeretetében.

Így már el merem engedni.

Szilágyi Anna

Kép: fitforwork.org

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Szilágyi Anna
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás