2018. 02. 10.

Az év pálfordulása – Snoop Dogg gospel albummal jelentkezik

Február másodikán Snoop Dogg, a botrányhős rapper közzétette első gospel albumát, a ‘Bible of Love’-ot promótáló videoklipjét. Ez olyan váratlan lépés volt, hogy nehéz szavakba önteni a gondolataimat, de azért mégis megpróbálom.

Amikor először meghallottam, hogy Snoop Dogg gospel albummal jelentkezik, bevallom, nem igazán hittem el, hogy valósággá válik, sokan egyszerűen viccnek tartották. Aztán február másodikán megjelent az első videoklip. Ott ül ő, a drog és alkohol problémáiról ismert rapper, aki saját bevallása szerint egyszer még a Fehér Ház mosdójában is rágyújtott a füves cigire és ezt énekli:

Tudom, Isten hív engem

Nem ott vagyok, ahol lennem kéne

Itt ülök és szívom a füvet

hirdetés

Mikor a térdeimen kéne lennem

És már a szavaim is elfogytak

A videó persze hű marad a gangszta életérzéshez, vastag láncok, napszemüvegek, és a kórista lányok is tökéletesen visszatükrözik ezt. Szinte komikus látvány, mégis megrendítő. Snoop nem próbálja megtagadni önmagát a klip kedvéért. Nem húz öltönyt, nem próbál meg jó fiúnak látszani, ezt őszintén el is mondja a dalban.  “Itt ülök és szívom a füvet.” Magán hordozza egész múltját, életének összes bűnét, és így áll oda Isten elé. Nem tesz semmi botrányosat, csak éppen környezetidegen. Látszólag nem illik a templomba, mégis a legjobb helyen van, ahol csak lehet.

 

Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet. (Lk 19,10)

Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket. (Mt 9,13b)

 

De nem ezt kéri tőlünk Jézus is? Hogy jöjjünk hozzá, ahogy vagyunk? Arra vár, hogy azok is, akik kilógnak a jól megszokott templomi díszletből, egyszer betaláljanak és megálljanak előtte.
Nem a mi tisztünk megítélni, hogy a rapper zenéje mennyire őszinte. Nem tudhatjuk, hogy mennyire gondolja komolyan, hol tart a hit útján, de nem is kell, hiszen Isten vizsgálja meg a szívét, nem mi.
Az viszont egészen biztos, hogy hatalmas felelőssége van, hiszen rajongói előtt példaként szerepel. Belegondoltunk abba, hogy egy nagy sztár megtérése milliók előtt felvállalt tanúságtétel? Az őt követő fiatalok egy szép napon azzal szembesülnek, hogy a börtönviselt, trágár, drogos gengszter Jézusról énekel. Mi ez, ha nem a kegyelem?

 

 

 

Forrás: relevantmagazin.com

Szemle Vélemény
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás