2018. 02. 09.

Ifjúsági Fesztivál Máriabesnyőn – Mladifest 2018!

Jó volt megtapasztalni, ahogyan napról napra közelebb engedték magukhoz Jézust és az ő édesanyját, Máriát. Sikerült levetkőzniük azokat a negatív sztereotípiákat, melyek szerint a hit megvallása csak az idősek dolga.

Amikor tavaly nyáron a 28. Nemzetközi Ifjúsági Fesztiválon jártunk Medugorjéban, hetven olyan fiatal társaságában lehettem, akik első alkalommal jártak a szent helyen.

A több tízezer kortársuk társaságában eltöltött napok fellelkesítették őket, a lelki programok meghozták gyümölcseiket: sokan gyóntak, megtanultak rózsafüzért imádkozni, kenyéren és vízen böjtöltek, elmélkedtek a keresztút állomásainál, igazi közösségben voltak.

Jó volt kísérő papként végigélni ezeket az apró, mégis hatalmas csodákat.

A találkozó egész ideje alatt azon gondolkodtam, vajon miként lehetne haza vinni ezt a varázst azoknak, akik nem tudtak velünk tartani, vagy csak ismerkednek a kereszténységgel. Lehet, hogy épp egy ilyen impulzus, szikra kellene, hogy lángra robbanjon a szívük.

Nem kellett sokat várnom a válaszra….

A találkozó utolsó tanúságtevője egy francia hölgy volt, aki beszámolt arról, hogy a Mladifesten eltöltött napok után elhatározta, Párizsban is megszervezi a Fiatalok Fesztiválját ugyanazzal a tematikával, amit most Medugorjéban tartottak, amit maga is megtapasztalt. Elhatározása valóssággá vált, idén júniusban már a második találkozót rendezik meg.

A válasz egyértelmű: Magyarországon is kell szervezni Ifjúsági Fesztivált!

Ezzel az álommal indultunk haza Mária lábaitól augusztus 6-án hajnalban. Hatalmas lelkesedés élt bennünk, hogy elültessük a fiatalok szívébe Isten szeretetének apró mustármagjait, tanúságot tegyünk nekik hitünkről és a Béke Királynéjának gondoskodásáról.

A merész elképzelés – sok segítő embernek köszönhetően – megvalósulni látszik. A 777blog csapata, a Cenakoló Alapítvány és a Kelet-Európai Fiatalok Egyesületének összefogásából 2018. június 8 – 10-ig megrendezésre kerül a Máriabesnyői Mladifest.

A startpisztoly január 29-én dördült el, megkezdődött az online regisztráció a találkozóra.

Ha szeretnél belekóstolni a mennyország ízébe, akkor OTT A HELYED!

Részleteket pedig a www.keletfiataljai.hu oldalon és a 777blog hírei között találtok majd.

Bese Gergő atya

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Kiss Tiborné 2018. 02. 09. 21:37

    Nem vagyok fiatal de szívesen elmennék!! Medogurjeben is minden korosztály képviseltette magát!Isten áldja szolgálatotokat!???