2018. 02. 03.

Nem hiszek a csodákban

Az utóbbi napokban több emberrel is beszélgettem, egymástól függetlenül arról, milyen volt számomra a tavalyi év és mit várok az ideitől. Büszkén jelentettem ki mindnyájuk számára, hogy 2018 számomra a csodák éve lesz.

Hogy honnan vagyok ebben olyan biztos? Főleg, ha azt állítom, hogy nem hiszek a csodákban? A 2017-es év nekem a pálfordulás éve volt. Isten rengeteg dolgot tanított, közel jött hozzám olyan módon, amit én is felfogtam, megértettem. A hitem egészen más dimenzióba került. Rádöbbentem, mennyivel könnyebb az életem és mennyivel gyümölcsözőbb, ha Isten kezébe teszem a terveimet, és egyeztetek vele, mielőtt belefogok valamibe.

Keresztény családban nőttem fel, hihetetlen mély istenélményeim voltak már korábban is. Mégis a tavaly nyári volt az első, amikor nemcsak érzelmi fellángolást éreztem Isten érintése nyomán, hanem tudtam, hogy ez teljes változást hoz az életembe. A leglátványosabb a hitéletem átalakulása volt. Az olyan közhelyek mint az imának ereje van, az igazság szabaddá tesz, a hit csodákra képes, valósággá váltak számomra. Rádöbbentem a legnagyobb igazságra az életemmel, a hitemmel és Istennel kapcsolatban: Istenben kell hinnem és minden más valósággá válik.

Ha Istenben hiszek, ha Ő van a fókuszban, minden csoda elemi megtapasztalás lesz, természetes gyümölcse az elköteleződésemnek.

Isten csak arra vár, hogy szabad kezet adjak neki, hogy hittel elismerjem, Ő az Úr. Ha Benne hiszek, az Ő erejében, az Ő megváltó szeretetében, a csodák megtörténnek az életünkben. Nem kell azt latolgatnom, léteznek-e csodák, elhihetem a csodás történeteket, hiszen én magam fogom megtapasztalni Isten működését, a csodát.

Rengetegszer hallom és olvasom, hogy megkeseredett emberek kijelentik, nem hiszik, hogy Isten az ő életükben is csodát tudna tenni, nem hisznek a csodás gyógyulásokban. Ezt olykor én is nehezen tudom elhinni a saját életemmel kapcsolatban.

Egy dolgot azonban megtanultam, nem a csodákban kell hinni, hanem Istenben.

 

Fotó: blog.xfree.hu

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás