2018. 02. 01.

Önbizalom-növelés?

Nemrég szembejött velem egy hirdetés, amely „önbizalom növelő fotózást” kínál nőknek. Először jót nevettem rajta, de aztán elgondolkoztatott…

Valóban segítene egy olyan kép az önbizalmam növelésében, amelyen felismerhetetlenségig kisminkelnek, majd  kiretusálnak? Persze biztosan sokkal jobban hasonlítanék a mai szemmel elfogadott szépségre, viszont az már nem én lennék. Csak egy kép, ami mögé elrejthetem az igazi önmagam. Azt a valakit, akit amúgy épp megerősíteni szeretnék. Olyan szép paradoxon ez….

De akkor hol keressük az önbizalmat?

Sokan a tükörben keresik, de valljuk be, ennél azért nagyobb távlatokba is nézhetünk… Persze fontos a külső, de hát ízlések és pofonok, és ha nagyon erősen akarom sem leszek alacsony, szőke és kék szemű. Ez van. Tehát az első lépés: elfogadni a hozott anyagot (amivel persze lehet dolgozni).

hirdetés

Az önbizalom forrása a megfelelő önismeret.

Blaise Pascal egyszer azt mondta, hogy minden ember szívében van egy Isten alakú űr, amit semmilyen teremtett dolog nem képes betölteni. Ahhoz hogy megtaláljam önmagam, hogy „teljes legyek”, először Istent kell megtalálni. Hiszen minél jobban megismerem a Teremtőmet, annál inkább fedezem fel saját magamat. 

A Bibliában például ilyen igékre találhatunk :

Ékes korona leszel az Úr kezében,
és királyi fejdísz Istened tenyerén (Iz 62,3)

Dicsőítlek téged, mert olyan csodálatosan alkottál,
és tudom jól, milyen csodálatos minden műved! (Zsolt 139, 14)

Isten nem teremt selejtet! Így ha Te, kedves Olvasó, úgy érzed, hogy létezel, akkor bizony nagyon értékes vagy, hiszen a Mindenható Isten alkotott!

Ha pedig tovább evezünk a mély vízen, azt is láthatjuk, hogy Isten mindenkinek ad egy elhívást. Tapasztalatom szerint, akkor igazán boldog az ember, ha ebben az elhívásában tud élni. Bizony, Jézus Rád is bízott valamit!

Mire kaptál talentumokat? Mikor érzed magad különösen a helyeden? Miben leled őszintén örömödet? Ezek mind irányt mutatnak az elhívásod felé.

Legyél az, akinek Isten alkotott, legyél önmagad!

A legizgalmasabb kaland megismerni Istent, és általa önmagad. Vágj bele ebbe a kalandba!

Borítókép - Fotó: Dreamstime.com
Bartos Lídia Lelle Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás