2018. 01. 28.

Élő adásban leckéztették a képviselőt a szeplőtelen fogantatásról – VIDEÓ

Matt Gaetz republikánus képviselő egy televíziós interjúban a szeplőtelen fogantatással példálózott. Nem kellett volna.

Az FBI múlt héten jelentette be, hogy a Samsung 5 szoftverfrissítése miatt nem tudtak archiválni öt hónapnyi elektronikus üzenetet. Éppen azokat, amik döntő fontosságúak lennének az orosz beavatkozás utáni nyomozásban. Mi köze mindennek a katolikus hittételekhez? Látszólag semmi, a floridai Gaetz szenátor azonban megtalálta a kapcsolatot:

„Ez a legnagyobb véletlen egybeesés a szeplőtelen fogantatás óta.”

A vitapartner-műsorvezető Chris Cuomo azonnal lecsapott a lehetőségre. „Mit gondol, mi történt a szeplőtelen fogantatáskor?” Gaetz kétségbeesetten próbált visszatérni az eredeti témához, de már nem volt menekvés. Cuomo végül csak kihozta belőle a mondatot: „a szeplőtelen fogantatás az, ahogyan Jézus született.”

hirdetés

 

Gaetznek ez volt az utolsó szava az interjúban. Cuomo elmagyarázta neki, hogy

a szeplőtelen fogantatás Mária, és nem Jézus születéséhez kapcsolódik.

Röviden kioktatta a tények fontosságáról, majd megsemmisítő győzelemmel zárta az interjút.

Chris Cuomo közismert katolikus családból származik. A politikától sem áll távol, apja és bátyja is demokrata New York-i kormányzó volt. Célja tehát biztosan nem a CNN nézőinek dogmatikai képzése, sokkal inkább az FBI botrányáról való figyelemelterelés volt. Ami a vártnál is jobban sikerült: a többségükben keresztény republikánus szavazók most Twitter-üzenetek ezreiben követelnek választ Gaetz képviselőtől, hogy vajon tényleg véletlen egybeesésnek tartja-e Jézus születését.

 

 

 

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás