2018. 01. 02.

Évtervezés Jézussal

Az év kezdetével sokan tesznek különböző fogadalmakat, és tűznek ki újabb célokat. Nekem is számos tervem és elhatározásom van, amelyek mind azt szolgálják, hogy haladjak az életemben, vagy változtassak azokon a szokásaimon, amik hátráltatnak abban, hogy teljesebb életet éljek.

Viszont van egy fontosabb kérdés: mi Isten terve erre az évemre? Mi az Ő célja, mit akar nekem tanítani? Mi az Ő vágya: mire irányuljon a figyelmem?  A szilveszter felé közeledve, és az új év kezdetével az imáim elsősorban arról szólnak, hogy vajon mi lehet Isten vágya a következő 365 napra?  Így minden évet úgy kezdek, hogy

választok egy „mottót”, azaz egy igeverset, amiről úgy érzem, hogy Jézus különösen fontosnak tartja számomra az elkövetkező időszakra.

A Biblia tele van gyönyörű igékkel, íme néhány, amelyek erős alapjai lehetnek az évnek:

„Legyetek örvendezők a reménységben, béketűrők a nyomorúságban, állhatatosak az imádságban.” (Róm 12, 12)

hirdetés

„Szeresd az Uradat, Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből, minden erődből, és egész elmédből!” (Lk 10, 27)

„Öltsétek tehát magatokra, mint Isten szent és kedves választottjai az irgalom érzületét, a jóságot, az alázatosságot, a szelídséget, és a béketűrést!” (Kol 3, 12)

„Gyökerezzetek meg őbenne, és épüljetek rá! Erősödjetek meg a hitben, ahogyan tanultátok, és legyen bőséges a hálaadásotok!” (Kol 2, 7)

„Ha a Lélek által élünk, járjunk is a Lélek szerint!” (Gal 5,25)

 „Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét minden nap, és kövessen engem.” (Lk 9, 23)

„Örüljetek az Úrban mindig! Újra mondom, örüljetek! Ismerje meg mindenki a szelídségeteket! Az Úr közel van! Ne legyetek semmiben sem aggodalmaskodók, hanem minden helyzetben hálaadással végzett imádságban és könyörgésben terjesszétek a kéréseiteket Isten elé!” ( Fil 4, 4-6)

„Őrizd meg a nyelvedet a gonosztól, és ajkad ne beszéljen csalárdságot!” (Zsolt 34, 14)

„Ti keressétek először az Isten országát és annak igazságát!” (Mt 6, 33)

Tudod már, hogy Téged mire hív Isten 2023-ban?

 

kép: pexels.com

Bartos Lídia Lelle Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás