2019. 06. 05.

Elég a cukormázas abortuszkampányból!

Ez nem egy kedves, pihentető írás. Ez a pár sor a mélységes felháborodásomat kívánja kifejezni aziránt, ahogyan ma az alapvető emberi méltóságot felrúgva, divatot csinálunk ártatlan emberi életek kioltásából.

Mindenekelőtt szeretném leszögezni: az abortusz óriási tragédia, és eszem ágában sincs pálcát törni azok a nők felett, akik átestek rajta. Ez az írás nem erről szól.

Sokkal inkább arról, hogy ma már a gyilkosságból divatot csinálunk. Mert mondjuk ki, egyszerű tudományos tény, hogy amint a petesejt és a hímivarsejt egyesül, létrejön egy új génállománnyal rendelkező ember. Nos, könnyű belátni, hogy  életének a méhen belüli kioltása az ő halálával jár. És nem természetes, hanem erőszakos halálával. Szóval ne kerteljünk, hanem mondjuk ki bátran: nem orvosi ellátás az élet elvétele.

És hogy ebből divatot csináljunk?

Az abortusz volt a témája a Gucci Cruise elnevezésű kollekciójának, amelyet 2020-ban dobnak majd piacra. A kollekcióban van egy olyan lila ruhadarab, amelyre „Az én testem, az én döntésem” feliratú szlogen van felcímkézve. Az  1978. május 22-i dátummal ellátott póló pedig arra a napra utal, amikor legalizálták az abortuszt Olaszországban. Sok cég kiállt már a szélsőséges liberális eszmék mellett, a Guccinak is sikerült igencsak mélyre süllyednie azzal, hogy a szexuális szabadosságot és szélsőséges feminizmust összefonva a társadalmi igazságok harcosainak öltözeteként mutassa be ruháit, amelyeket mindössze 600,000 forintért meg is lehet vásárolni…

hirdetés

Kép: Gucci/Instagram

Ez nagyjából olyan, mintha pár évtizeddel ezelőtt  gázkamrás ruhákban vonulgattak volna a hírességek, vagy még egy kis idővel korábban a rabszolgatartók kikérnék maguknak, hogy egyáltalán megemlítik egy mondatban a “fekete” és a “jogok” szavakat…. Hogy hogy jön ez ide?

Volt, amikor az volt a divat, hogy a zsidók vagy a feketék nem emberek. Hogy miért? Csak. A mai őrületben a magzatok nem emberek. Hogy miért? Válaszok vannak, épp csak egyik sem ad magyarázatot.

De van még tovább…  Hogy hogy lehetne még elbűvölőbbé tenni a kampányt? Mi lenne, ha egy rózsaszín csili-vili tortát nyalnánk (ami ugye nagyon tapintatosan mintha azt sugallná, hogy sok embertársunknak soha nem lesz születésnapja…), és hirdetnénk, hogy az abortusz egészségügyi ellátás?

Kép: mileycyrus/Instagram

Kinek az egészsége? Arra a pár százalékra szeretne itt utalni Miley Cyrus, amikor az anya életveszélyben van (amely esetben természetesen meg lehet őt menteni, ha ez a magzat esetleges halálával is járhat) ? Kétlem. A többi esetben a magzatra nézve igencsak érdekes egészségügyi eljárásról beszélünk…

Miley  és a hozzá hasonló celebek szerint a nők jogai emberi jogok. Egyetértek. Minden embernek a jogait figyelembe kell venni, és tisztelni kell, legyen az férfi vagy nő, pár perce megfogant, vagy az élete végén járó… De a  tolerancia és egyenlőség nevében ártatlan emberi életek kioltása ugyan mióta emberi jog?

 

Bartos Lídia Lelle

Bartos Lídia Lelle Életbevágó
hirdetés

4 hozzászólás

  • Válasz Mátis András 2019. 06. 06. 07:08

    Miközben mi – nem vállalásból!- szerelemmel párosult hivatástudatból, a Teremtő Isten iránti tisztelet és örömből táplálkotó egészséges életfölfogásból 7 gyönyörű gyermeket szültünk s neveltünk föl, s lett belőlük 7 megbízható felnőtt, eközben felelőtlen, bárkivel-bármikor párosodó feminista, vagy egyéb önző parazita -ránk hagyva az Ő nyudíjáért is törődést- éppen azoktól akar törvényileg is biztosított úton megszabadulni, akik persze nem csaj az Ő testének részévé váltak, hanem volt egy nemző fél is: őket is megkérdezték? A te tested már akkor nem volt csak a tiéd, amikor először megosztottad valakivel: ” s lesznek ketten egy testté…”

    • Válasz SoonToBeBanned 2019. 06. 08. 00:42

      Kedves András!
      És a Teremtő Isten iránti tiszteletből és örömből táplálkozó életfölfogás nem szült önben esetleg némi alázatot?
      Az arrogáns és gyűlölködő hozzászólása enged következtetni arra, hogy nem.

      Sajnálom.

  • Válasz Ofzoltán 2019. 06. 07. 00:33

    Áldassék a gyümölcs

  • Válasz Németh Rezső 2020. 05. 12. 21:46

    Gyerek korom szörnyű emléke , hogy a túl sok kiskutya és kismacska születésének gondját földhözcsapkodással oldották meg. Ma ezért talán börtön járna pedig még ezeknek sincs nyitva a szeme. Félek hogy ugyanők akik ezen felháborodnak az abortusz mellet viszont kiállnak. Pedig én úgy sejtem minden ember, a magzat is Jézushoz hasonlóan egy az Istennel. Legalábbis a megváltása után . Ezért az abortusz gyalázatos tett.