2017. 12. 04.

#csakegygondolat – Jelként a világban, avagy miért jó a halas matrica az autón?

Feltűnt nektek az az aprócska jel, amit sok keresztény az autója hátuljára ragaszt? Arra a kis halra gondolok, ami jel lehet a mai világban, ami számtalan lehetőséget teremt a spontán evangelizálásra. Sőt, arra is jó lehet, hogy bennünket keresztényeket rázzanak fel hétköznapivá vált hitünkből, hogy minket evangelizáljanak.

Nyaralásból jöttünk haza a Balatonról kis utakon, mert az autópályára még nem szívesen merészkedek fel. Kellemes tempóban kanyarogtunk a dombok között, amikor valami szöget ütött a fejemben. A visszapillantóban már kilométerek óta ugyanazt a NÉMET autót láttam. Ebben még semmi furcsa nincs a Balaton környékén, de abban annál inkább, hogy nem előzött meg. Végül az egyik elágazás után mégis kielőzött. Nem sokkal később az útpadkára lehúzódva láttuk viszont, ahogy lendületesen integetett, hogy álljunk meg. Megálltunk, lehúztuk az ablakot, ő pedig kedvesen megkérdezte beszélünk-e németül. Miután bólogattunk, hogy nagyjából, kezünkbe nyomott egy CD-t azzal, hogy: “Csupa keresztény dal van rajta.” Majd jó utat kívánt, visszasétált a kocsijához és rámutatott a halmatricára a rendszámtáblája mellett. Mosolyogva integettünk neki miközben összeállt bennünk a kép.

A férfi azért követett bennünket kilométereken keresztül, mert kiszúrta az autónkon a halas matricát. Majd megállt, hogy átadjon egy keresztény dalokkal teli CD-t. Elhűlve döbbentünk rá, hogy minket, gyakorló keresztényeket épp most evangelizált egy teljesen idegen férfi, Németországból!
A lemezen egyébként, csupa olyan dal van, ami Jézusról, mint Júda oroszlánjáról szól és a harcról, amibe bele kell állnunk Krisztusért.

hirdetés

 

 

Kép: pexels.com

#csakegygondolat Blog
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Veronika 2017. 12. 04. 19:35

    Nagyon aranyos történet! 🙂
    Honnan lehet ilyen matricát szerezni? Én még sehol sem láttam. Pontosabban boltban sehol. Autón már korábban igen, csak nem tudtam mit jelent.

  • Válasz Feri 2017. 12. 05. 13:22

    Kedves Veronika!

    Pl. a GoodNews keresztény könyvesboltban vannak ilyenek. Matrica és műanyagból készült hal is.
    http://goodnews.hu/