2017. 11. 29.

Jézus szülinapi ajándéka

Közeledik az év legnagyobb születésnapi bulija! Nem akárki születésére kezdünk el hivatalosan is készülődni vasárnap: a mindenható Isten emberré lett értünk, mert ennyire szeret minket! Akárhogy is igyekszem, azért ezt nem olyan könnyű felfogni.

A szeretteim születésnapjára is mindig készülök… hát akkor hogy ne készülnék Annak a szülinapjára, Akit a világon a legjobban szeretek? Akinek az egész életemet köszönhetem, Aki minden percben velem van, és Aki által a leginkább szeretve vagyok?

Egy születésnap alkalmával az ünnepeltnek ajándékot is adunk. Végiggondoljuk, hogy a szülinapos mit szeret, mi lenne számára hasznos, minek örülne. Engem évek óta foglalkoztat, hogy mivel köszönthetném Jézust.  Mert hát valljuk be, nem egyszerű az ember helyzete… így mindig arra jutok, hogy ismét odaadom Neki önmagamat: odaborulok a lábai elé, és „megújítom a megtérésem”. Erre minden nap szükség van, de ebben az időszakban ez egészen máshogy működik.

hirdetés

Négy héten át arra készülök, hogy mint ajándék, készen álljak a legfontosabb születésnapra.

Megvizsgálom magam: milyen most az Istenkapcsolatom? Eltávolodtam kicsit Tőle? Töltök minőségi időt Jézussal, vagy esetleg túlvállaltam magam a szolgálatban, a munkában, iskolában? Vannak visszatérő bűnök az életemben? Hogy tudnám ezt kezelni, mik ezeknek a gyökerei?  Szeretetlenül teltek a napjaim?

Az Advent tökéletes időszak arra, hogy kicsit lelassítsunk, és visszatekintsünk az elmúlt időszakra, hogy ha elcsúszott a fókusz, akkor ismét helyreállítsuk.

A világ felveszi az „ünneplőjét”, és én is lelki ünneplőbe öltözöm: a megszokott imaidőn túl elhatározom, hogy még többet leszek Jézussal. Ebbe beletartoznak a roráték, több ima, lelki könyvek olvasása, bármi, ami mélyíti a kapcsolatomat Vele.

A mostani Adventre azt találtam ki, hogy minden nap hagyom Istennek, hogy „bemutatkozzon nekem” egy új néven. Ilyen nevek például a  Jehovah Shalom (Isten a mi békességünk), Adonai Sal’i (Isten a mi kősziklánk), vagy az El Roi (Isten Aki lát). Így minden nap Isten egy-egy tulajdonságán elmélkedem, és forgatom magamban, hogy még jobban megismerjem, és még közelebb és közelebb kerüljek Jézus szívéhez.

Ha ehhez te is szívesen csatlakoznál, itt egy kis segítség:

 

Te hogyan készülsz Jézus születésnapjára?

 

 

kép: pexels.com

 

 

Bartos Lídia Lelle Blog
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Elinor 2017. 11. 29. 07:48

    Mi ez a Jehova pls.
    Ez egy hibás fordítás, akkor már inkább Jahve. Habár ezt sem tudjuk biztosan. JHVH, és kész.