2017. 10. 15.

Fantasztikus összefogás – több ezren szereztek felejthetetlen örömöt egy autista fiúnak

Igazi mesebeli történet szereplője lett több ezer jószívű magyar: egy 14 éves autista fiú születésnapját tették felejthetetlenné, és ehhez nem volt másra szükség, csak egy képeslapra és egy nagy adag szeretetre.

Futótűzként terjedt a Facebookon egy édesanya felhívása, aki különleges módon szeretett volna örömöt szerezni autista kisfiának. A 14. születésnapját a múlt héten ünneplő Ricsi rajong a távoli országok képeslapjaiért, ezért arra kérte édesanyja az interneten az ismerősöket és ismeretleneket, hogy küldjenek születésnapjára jókívánságokat.

Eredetileg arra gondolt Sándorné Magyar Katalin, hogy 15-20 képeslap fog érkezni fiának,  azonban kicsit alábecsülte a jószívű magyar internetezők számát. Az Indexnek nyilatkozó édesanya ugyanis arról számolt be, hogy a pár tucat helyett

hirdetés

nyolc-tízezer darab biztos jött. Volt olyan napunk, hogy 21 darab csomag jött + a 3 nagy szatyornyi képeslap.

A kérés megmozgatta az egész Kárpát-medencét: határon innen és túl igyekeztek több ezren így örömöt szerezni az autista fiúnak. Ráadásul nemcsak virtuálisan utazhat Ricsi, a példátlan összefogásnak köszönhetően egy jószívű vállalkozó felajánlotta, hogy elviszi Brüsszelbe őt és egész családját(!).

A hétvégén, mikor a hírrel felkerestük őket, az arcukról valami különös, megilletődött mosoly sugárzott. Bevallom, én magam is meghatódtam az örömüktől. Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy számomra ez volt az utóbbi idők legszebb születésnapja – nyilatkozta a Kisalföldnek a felajánló.

Nemcsak a család, hanem Ricsi is nagyon meghatódott a fantasztikus születésnapi képeslapcunamitól.

A nagyszerű összefogás újra rávilágított arra a gyakran elfelejtett bölcsességre, hogy tényleg jobb adni, mint kapni. Sokaknak csak egy kis gesztus volt, egy 14 éves autista srác azonban élete végéig fog emlékezni arra a pillanatra, amikor kinyitotta a jókívánságokkal teli postaládát.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás