2017. 10. 13.

Úgy élj, mintha életed utolsó napja lenne, élj úgy másokért, mintha életük utolsó napja lenne!

Néhány napja két kérdés dübörög a fejemben, amely arra késztet, hogy ne csak magamért éljek, hanem azokért is, akik annyira értékesek Isten szemében.

Hogyan alakítanád az életed, ha tudnád, hogy az utolsó napodhoz érkeztél?

Az Isten ezt a napot Neked szentelte, hogy te vidám és boldog légy benne.  Megismertette veled e nap útját, hisz az Ő jelenlétében rengeteg az öröm és boldogság, mely az örökkévaló élet utáni vágyakozáshoz igazodik. Ezen a napon keresni fogod az Ő jelenlétét, aki biztosítani tudja számodra az igazi boldogságot és beteljesedést? Keresni fogod Őt, mint a legértékesebb kincset? Az Isten engedi, hogy befogadd Őt a szívedben, gazdaggá akarja tenni a napod.

Válaszd, hogy Érte élj, a jó dolgokat keresd, melyeket már elkészített számodra!

Minden a Te választásodon múlik. Mit fogsz választani? Hogy boldog légy? Hogy együtt sírj azokkal, akik sírnak?  A tiszta szívvel történő megbocsátást, a szeretetet választod? Vagy azt, hogy békességben élj másokkal? Mi lesz a végrendeletedben, amit magad után hagysz? Az ismerőseid azt fogják mondani Rólad, hogy egy igazi Krisztus-követő voltál, és az életed példaértékű volt számukra?  Ha igen, akkor azt jelenti, hogy volt célja az életednek!

Hogyan élnél másokért, ha tudnák, hogy ez az utolsó napjuk a Földön?

Az életed középpontja Jézus legyen! Ő nem magának élt, „hanem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez” (Fil 2,7). Jézus számára mindig az emberek szükségletei voltak fontosak. Minden, amit a Földön tett, másokért tette, még a szíve is másokért dobogott. És a Te szíved? A Te szíved kiért dobog? Mi elveszítjük az igazi örömöt, hogy igazán éljünk, mert elveszítjük Isten ajándékát, a kegyelmet, hogy másokat szolgáljunk.

Forrás: Sára Nagy; via: crestintotal.ro
Kép: progressclan

Ezt a cikket Nagy Kinga Erika önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás