2017. 07. 20.

A Kicsi gesztenye nem ciki, de Jézus igen?

Néha képesek vagyunk a legfurcsább hobbijainkat, avagy a meglehetősen érdekes zenei ízlésünket bátran elmesélni ismerőseinknek, barátainknak. De ennél valahogy sokkal nehezebben vállaljuk fel, hogy keresztények vagyunk. Egy történet, amelynek főszereplője nem a TNT, hanem a hit. 

Aki egy kicsit is ismer, az pontosan tudja, hogy mennyire bolondulok a magyar zenéért, azon belül is a retro műfajért (meg persze a Pintér – Csiszér – Sillye mesterhármasért, de az egy kicsit más irányzat…). Szóval ha Despacito vagy Edda között kell választani, akkor én bizony a kör közepén állok! Egyetemista koromban történt, hogy a ’90-es évek meghatározó duója, a TNT az egyik budapesti szórakozóhelyen tartott koncertet, jó pár évnyi kimaradás után. Másoknak hányinger, nekem a mámor. Alig vártam haverommal, hogy a 3-4 dallamból kétszáz zenét író együttes örökslágereit énekeljük a nálunk átlagban húsz évvel idősebb közönséggel együtt.

De mivel a koncert vasárnap volt, ezért magától értetődően előtte még elmentünk misére, így onnan mentünk a buliba. Ha Egyetlen szóba elmondhatnám azt a Titkos üzenetet, hogy miért Bolond aki sír egy lány után….Szóval fel kellett törölni a padlót annyira nyálas volt az egész koncert, de hát mindenkinek vannak hibái, valaki bűnöző lesz, én pedig TNT slágereket tudok fejből. Még nem gyóntam meg, de határeset.

Másnap haverom az egyetemen nagyon lelkesen mesélt a koncertről, olyan meggyőzően hogy 6-7 ember is odaverődött. Gondoltam, itt az ideje evangelizálni is egy kicsit, így megemlítettem, hogy “Dobrády Ákos még mindig parádé, na de az előtte lévő mise is szuper volt.” Abban a pillanatban a haverom úgy elsápadt, mintha  valami titkot árultam volna el, amelyet soha senkinek nem akart elmondani, motyogva ismerte el a “szégyent”, hogy ő bizony az Úr házában tett látogatást.

hirdetés

Utána elnézést kértem tőle, és nevetve beszéltük át az abszurd helyzetet: A kicsi gesztenye menő, Jézus meg ciki? Felvállalod, hogy TNT koncertre mész, de letagadnád Aki megváltott téged?

Ő is belátta, hogy semmi szégyellnivaló nincs abban, hogy keresztény.

Gondold át Te is, hogy mennyi rossz tulajdonságod van, amit bátran felvállalsz mások előtt!  Vagy mennyi furcsának tűnő hobbidról tudnak a barátaid. Ehhez képest az, hogy felvállalod Jézust az életedben eléggé apróságnak tűnik. Ráadásul egyértelmű üzenetet kaptunk:

“Mindazt, aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom Atyám előtt, aki a mennyekben van.”

Bárhogy is nézem, ez egy eléggé win-win szituációnak tűnik. Vállald fel bátran a hitedet, mert hozzád tartozik: ahogy a kedvenc zenéd, a filmed, a hobbid! Ne pont Istent akard eltakarni mások elől!

Ne aggódj, Ő majd fogja a kezed, ha érzi hogy távolodsz!

Fotó: Dobrády Ákos Facebook-oldala

Blog Martí Zoltán
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás