2017. 07. 17.

„Kereszténynek lenni vagány dolog” – Lackfi János

Ismét tanúságot tett hitéről Lackfi János: napjaink egyik legnépszerűbb magyar költője a Kossuth Rádiónak nyilatkozva kifejtette, a kereszténység egy igazán vagány dolog.

Lackfi János az egyik legnépszerűbb kortárs költő, író, nyugodtan mondhatjuk hogy napjaink irodalmának egyik legnépszerűbb szereplője. Az Oláh János néven született irodalmár mindig örömmel beszél hitéről, és azokról az értékekről amelyeket képvisel. Ezúttal a Kossuth Rádió görögkatolikus műsorának nyilatkozott, ahol azt a kérdést tették fel neki, hogy mit üzen a felnövő generációnak a hittel kapcsolatosan.

„Nehéz a kérdés, minden családban a szülők próbálják hinteni az okosságokat a fiataloknak, de én azt látom a gyerekeim generációjában hogy van utánpótlás.

hirdetés

Vannak olyan fiatalok, akik hihetetlen odaszánással tudják az életüket Istennek adni, bebizonyítva hogy ez nem egy lúzer dolog.

Sőt, ez elég vagány, kemény kihívás, a bungee jumping ehhez képest macskapiszok. Itt nincsen vicc, tréfa, helyette van rengeteg öröm meg derű.

Azokat a verseket próbálom megírni, amelyek az én csetlő-botló életemben megtörténnek: lehet, hogy az épp öt pár kínai zokniról szól, vagy pár szem mazsoláról.  Vagy fogom egy régi versemet, és meglátom micsoda borzalom ezért „áthangszerelem”. Mindazokat a dolgokat megteszem, amelyeket egy jó költő nem csinál, és én azt tapasztalom, hogy ezekben a kicsi és véletlenszerű szikrákban ott van Isten, vagy egy magasabb erőnek a szomjazása.”

Az interjúban megszólalt a költő felesége, Bárdos Júlia művészettörténész is, aki nem mellesleg hat gyermek büszke édesanyja, sőt immáron Jánossal együtt nagyszülők is:

„Egyszer valaki mondta, hogy az a legnagyobb feladat az életünkben, hogy át tudjuk adni az irányítást Istennek, mert annyira mi szeretnénk azt irányítani.  […] Amikor tényleg Ő vezet, amikor megtapasztalod ezeket a „kalandokat”, akkor rájössz, hogy Isten olyan szép életet ad, amit semmi és senki nem tud megadni.

(Fotó: Lokál, Papageno, Válasz.hu)

 

Lackfi Jánossal most találkozhatsz 2018. szeptember 25-én a 777 OFFLINE rendezvényen. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Időpont: 2018. szeptember 25., kedd, 19:00 (kapunyitás 18:30).

A rendezvény helyszíne: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium díszterme (1114, Budapest, Villányi út 27., a Móricz Zsigmond körtértől néhány percre).

További részletek és érdekességek az esemény Facebook-oldalán olvashatók. 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás