Placid
2017. 06. 22.

BREAKING: Újbuda egyhangúlag megszavazta a Placid atya parkot!

Újbuda Önkormányzatának Képviselő testülete egyhangúlag megszavazta a 777 kezdeményezését, így szinte egészen biztos, hogy közterületet neveznek el Placid atyáról!

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az újbudai önkormányzat Képviselő testülete napirendre vette a 777 és egy baráti társaság kezdeményezését, amelyben azt javasoltuk a kerületnek, hogy nevezzenek el közterületet Oloffson Placid atyáról.

hirdetés

A 777 által benyújtott előterjesztésről a mai napon szavazott Újbuda önkormányzata, amely egyhangúlag támogatta ötletünket, így szinte egészen biztos, hogy a Feneketlen-tó körüli, eddig elnevezetlen terület Placid atya nevét fogja majd viselni. Csak azért nem tudjuk még egészen biztosra mondani, mert a Fővárosi Önkormányzat engedélyére még várni kell, a testület ősszel szavaz a tervezetről. De mivel épp a tegnapi napon kapott posztomusz kitüntetést Placid atya, ezért ez gyakorlatilag csak részletkérdésnek tűnik.

A kék vonallal jelölt terület lesz a jövőben a Placid atya park 

A döntés kapcsán hamarosan megszólaltatjuk Simicskó István honvédelmi minisztert, a terület országgyűlési képviselőjét, Hoffmann Tamás polgármestert, valamint Urr Zsolt Ipoly atyát a ciszterek részéről.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás