2017. 06. 09.

Ott a helyed az idei Csillagponton!

Idén nyáron már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó, július 25. és 29 között, Debrecenben. A találkozóra ebben az évben is szerte a Kárpát-medencéből várják a fiatalokat.

Képzeljünk el több ezer fiatalt, akik csak azért gyűlnek össze a Kárpát-medencéből és összességében 16 országból, hogy Istennel és egymással közösségben legyenek. A Csillagpont nem pusztán egy fesztivál, ahol az idei nagyszínpad fellépői a Margaret Island, a Hanne de Vries (NL) és Mező Misi új formációja, a NAZA, hanem sokkal több annál.

Minden napnak szerves és fő részét képezik az áhitatok és a kiscsoportos lelki beszélgetések. Rengeteg előadás és műhely kínálata között válogathatunk, van dicsőítés és este koncertek. A Csillagpont remekül reprezentálja azt, hogyan kapcsolódnak ki a keresztény fiatalok. Személyes tapasztalatból is mondhatom, hogy össze sem hasonlítható az általunk ismert fesztiválokkal, hiszen itt Isten az első, erre a programok összeállításánál is kifejezetten ügyelnek.

A találkozó sajtótájékoztatójával egybekötött nyitóbuliját június 8-án tartották a Dürer-kertben. A találkozó idei központi témája a reformáció lesz. Milyen változást hozott Jézus? Mi változott a reformációval? Mi változhat velünk? Ezeket a kérdéseket feszegethetjük az ifjúsági találkozó alatt.

 “A reformáció a téma, de azt tudnám kihangsúlyozni, hogy egység és közösség. Ez az, ami át fogja fogni a Csillagpontot, mert hisszük azt, hogy az ember életét maximálisan meghatározza az, hogy egységben van-e Istennel. Tudja-e, hogy honnan jön és hová tart, a másik pedig, hogy gyakorolja a közösséget az embertársaival” – mondta Szontágh Szabolcs, a Magyarországi Református Egyház ifjúsági tanácsosa.

hirdetés

Az idei nagyszínpad fellépői közül Lábas Viki, a Margaret Island énekese elmondta, hogy nekik a tiszta örömzene és a  tiszta üzenet átadása az elsődleges céluk, ezt szeretnék Debrecenben is közvetíteni.

“Milyen fantasztikus az Úr, abban a tekintetben is, hogy olyan emberekkel ismertet meg az életed folyamán, akik nagy hatással vannak rád”- mondta Mező Misi, a NAZA és a Magna Cum Laude énekese. “Isten mindenki számára elérhető és nem egy régimódi, ortodox, avétos valami, ahogyan nagyon sokan azt gondolják, nem hívők, hogy a reformáció is ilyen. Véleményem szerint nem, az egy mai történet és nagyon komoly üzenete van. Nemcsak mint teológia, hanem mint társadalmi jelenség is, ugyanis szükségünk van a kapcsolatunkban, házasságunkban, munkahelyünkön, reformálni a dolgokat.”

A Csillagpont különlegessége, hogy önkéntes fiatalok szervezik. A találkozó létrejöttéhez 600 önkéntes fiatal két éves munkája szükséges. Az önkéntes segítők jelentkezése még nem zárult le, aki szeretne csatlakozni, az ezt megteheti a találkozó honlapján. A találkozóra is ugyanitt lehet regisztrálni :

csillagpont.reformatus.hu

Képek: Varga Gábor Vargosz

Egyéb Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás