2017. 06. 07.

Készíts listát! – Te miért követed Jézust?

Valahol a szíve mélyén minden emberben él a vágy, hogy kövesse Jézust: A Zsoltáros is így imádkozik a 119. zsoltárban: „Adj értelmet, hogy megtartsam törvényedet, s kövessem egész szívemből! Majd később: „Az a feladatom, hogy kövessem, amit parancsoltál.”  Mi is arra vagyunk meghívva, hogy Jézust kövessük. Jézus téged is hív: „Kövess engem!”

 

„Amikor Jézus továbbment látott egy Máté nevű embert, amint ott ült a vámnál. Szólt neki: Kövess engem! Az felállt és követte.” (Mt 9, 9)

Adrian Plass: Miért követem Jézust? című könyve inspirált engem arra, hogy elgondolkozzak ezen a fontos kérdésen. A szerző így fogalmazza meg válaszát: azért követi Jézust, mert „Krisztus meghalt és feltámadt értünk, és a megváltásnak ez a műve meg fog menteni minket attól, hogy Istentől elválasztva töltsük az örökkévalóságot.” „Ez az evangélium tényszerű igazsága”, ezt hisszük, és ebbe vetjük bizalmunkat. Ám mindössze ennyi lenne a válasz? Ha mélyen magunkba nézünk, megláthatjuk, hogy ennél kicsit összetettebb a dolog. Igaz, hogy hitünk lényege ez, és ez a tökéletes indíték, amiért Jézust követni érdemes, mégis vannak bennünk más érvek is, amik arra ösztönöznek, hogy kövessük Jézust.

hirdetés

Mint a szerző, én is beletúrtam „gondolataim kusza halmazába” és megalkottam a saját válaszaimat erre a kérdésre. Ezek az én érveim Krisztus követése mellett. Készítettem egy listát, ami remélem még bővülni fog az életem során. Ezekből osztom meg most veletek a számomra legfontosabbakat.

  1. Azért követem Jézust, mert ha Őt követem, örök boldogságban lehet részem azokkal, akiket szeretek.
  2. Azért követem Jézust, mert segít azokban a problémákban, amelyeket egyedül esélyem sincs megoldani.
  3. Azért követem Jézust, mert Őt csakis a szívem szándéka érdekli.
  4. Azért követem Jézust, mert az elesetteket felkarolja és megsegíti.
  5. Azért követem Jézust, mert az imádság lelkülete, és nem a formája érdekli.
  6. Azért követem Jézust, mert reményt ad abban, hogy a legrosszabb időszakokban is fogja majd a kezem.
  7. Azért követem Jézust, mert ha Őt szolgálom, az különös örömmel tölt el.
  8. Azért követem Jézust, mert folyamatos fejlődésre késztet.
  9. Azért követem Jézust, mert ha rábízom a dolgaimat, Ő csodát tesz velük.
  10. Azért követem Jézust, mert gyengéd szeretettel fordul azok felé, akik az életük során valamilyen sérülést szereztek.

Te miért követed Jézust?

Végül arra bíztatlak, hogy gondold végig és jól járd körbe ezt a kérdést, majd fogalmazd meg magadnak te is a saját válaszaidat!

Adrian Plass könyvében 33 különböző választ fogalmaz meg, hogy ő miért követi Jézust. Én most csak 10-et soroltam fel nektek.  De pár nap alatt összeszedtem 26-ot, mely a sajátom. Ne tántorítson el az a gondolat, hogy nem tudod egy mondatban megfogalmazni a válaszodat. Nyugodtan készíts listát, ahogy én tettem.

A kérdés egyszerű: Miért követem Jézust?

 

Gergely Kinga

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás