2017. 06. 05.

Övék a mennyek országa

Egy igazán különleges filmet mutat be ma este a köztévé: reflektorfényben Böjte Csaba és az üldözött keresztények.

Ma este (2017. június 5-én, hétfőn) 22:10-kor a Duna Televízió tűzi műsorára Siklósi Beatrix új filmjét. Az Övék a mennyek országa című alkotást – a 777 olvasói által az egy héttel ezelőtti Offline kapcsán már megismert – Erbílben forgatták: a stáb Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetest, valamint Hölvényi Györgyöt, az Európai Parlament képviselőjét kísérte el Észak-Irakba. A Moszulhoz közel eső városban a magyar delegáció találkozhatott az otthonukat elhagyni kényszerült, az Iszlám Állam pokla elől menekülő keresztényekkel és a közösségeiket összefogó papokkal.

Az ötvenkét perces dokumentumfilmben megszólal többek között Nicodemus Sharaf asszír ortodox pátriárka, aki a stábnak arról is beszélt: az emberi jogokat szajkózó nagyhatalmak a gyakorlatban nem tesznek semmit, mert

hirdetés

“hamarabb emelnek szót a pandamacik védelméért, mint a keresztényüldözés ellen”.

A magyar delegációnak alkalma nyílt szentmisén is részt venni a helyi keresztényekkel, amelyen Böjte Csaba áldoztatta meg a híveket. A film operatőre Marosi Géza.

https://www.facebook.com/siklosi.beatrix/posts/1597737383569925?pnref=story

Képünk illusztráció.

A 777 Offline májusi alkalmán Bashar Warda, Erbíl káld katolikus érseke volt a vendégünk. Itt olvashatjátok néhány gondolatát.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás