2017. 05. 22.

Imádkozzunk az üldözött keresztényekért!

Európából szemlélve távolinak tűnik a keresztényüldözés. Ne feledkezzünk meg a távoli országokban élő testvéreinkről! Imádkozzunk értük!

Drága Uram!

Nehéz szívvel fordulok most feléd, alig találom a megfelelő szavakat. Te sosem mondtad, hogy könnyű lesz Téged követni, de mi mégis elkényelmesedtünk. Megszoktuk, hogy senki sem üldöz minket a hitünk miatt, legfeljebb csak szóban.

Elfelejtettük, hogy egyházad a mártírok vérére épült fel, hogy apostolaid bátran néztek szembe a halállal, hiszen tudták, hogy az örök élet vár majd rájuk. Elfelejtettük, és annyira távolinak tűnik, hogy szinte hihetetlen, valósággal döbbenetes, hogy más keresztényeket most is üldöznek a hitük miatt. Uram, hálát adok neked azért, hogy szenvedésük nem hiábavaló! Hálát adok azért, hogy bátorságuk példaként áll a nem hívők előtt, hiszen nem értik, mi ez a nagy bizonyosság? Miért ragaszkodnak ennyire hitükhöz, amikor könnyedén megtagadhatnák?

Uram, köszönöm Neked az örök élet reménységét! Köszönöm, hogy végtelenül szeretsz minket! Kérlek, enyhítsd a szenvedők fájdalmát! Mutasd meg szereteted hatalmát mindazoknak, akik nem hisznek Benned! Őrizd meg és könyörülj a szenvedőkön, vígasztald a gyászolókat. Kérlek áraszd ki kegyelmedet az üldözőkre, hogy ők is megláthassák a Te végtelen szeretetedet!

Adj békességet a világnak, Uram!

Ámen

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás