2017. 05. 20.

777 Offline – Találkozó egy iraki érsekkel az ISIS poklából

A 777 Offline májusi alkalmának exkluzív vendége Bashar Warda iraki káld katolikus érsek, aki pár napos Magyarországi látogatása alatt eljön hozzánk, hogy tanúságot tegyen az Iszlám Állam terrorja alatt szenvedő keresztények rendíthetetlen hitéről és arról, miként vállalhatunk hatékonyan közösséget innen nyugatról is az üldözöttekkel.

A májusi alkalom két szempontból is különleges lesz a 777 Offline-ok történetében. Egyrészt először köszönthetünk külföldi vendéget köreinkben, akinél ráadásul egyáltalán nem egyértelmű, hogy valaha is megfordulna Magyarországon (ennek a jelentőségéről itt már írtunk).

Bashar Warda a hírekből jól ismert, a legutóbbi időkig is az Iszlám Állam nevű iszlamista terrorszervezet uralma alatt álló Moszultól nem messze található Erbil érseke. Az elmúlt évek háborúi minden vallás követőinek szenvedést és halált hoztak a térségben, de az amúgy is több közel-keleti országban máig másodrangú állampolgárként élő keresztények helyzete fokozottan veszélybe került.

Krisztus üzenete, az Őt követők üldöztetéséről nem vasárnapi prédikációkban használt kép, hanem a (szó szerinti) véres valóság.

Mit jelent az Istennel való találkozás egy olyan világban, ahol tényleg az életükkel játszanak, akik templom közelébe merészkednek? Hogy lehet reményt adni az iszlamisták által direkt szétlőtt, meggyalázott templomok árnyékában?  Miként lehet a menekülttáborok konténervilágából újrakezdeni?

Warda atya az üldözést szenvedő iraki keresztények egyik vezetőjeként testközelből élte át az elmúlt évek tragédiáit és az önfeladás helyett a reményt képviseli. Jelenlétünk egyben szolidaritás és üzenet is lehet az érseken keresztül a Közel-keleten üldözött keresztények felé, ne mulasszuk el ezt az egyedülálló alkalmat!

Egy másik okból is különleges a május 29-i alkalmunk, mert új helyszínen, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Dísztermében várunk titeket (kapunyitás ugyanúgy 18:30-kor, kezdés 19:00-kor).

A házigazda ismét Vágvölgyi Gergely politológus, a 777 szerkesztői csapatának tagja lesz.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely  legfeljebb egy perc alatt kitölthető az alábbi linken:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezkqos5xCutVgk9hU676Oyy9UrJUKj-d1SoPzxWltOG3Ty7w/viewform

A 777 Offline májusi rendezvényének Facebook-oldala, amelyen folyamatosan friss információkat osztunk meg, itt érhető el.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

777 OFFLINE
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás