2017. 05. 04.

Jézus nélkül nem jutottunk volna el idáig – Heckamann Karcsi és Imi a 777-nek

Korábban olvashattatok interjút egy diákomról, aki önkéntesként a Vöröskeresztnél végez lelkiismeretes szolgálatot. Most pedig szintén a 11. osztályos tanulóim közül ismerhetitek meg két „celeb” diákomat.

Heckamann Karcsit és Imit, akiket manapság tinisztároknak szoktak nevezni, három éve ismerem. A budaörsi tagintézményünk kedvelt figurái ők. Szétszórtságuk, vidám természetük iskolánk sokszínűségét gazdagítja.

De kik is és milyen emberek ők valójában? Ismerjük meg őket együtt!

Milyen a családi hátteretek?

Keresztény, sváb családból származunk és Budaörsön élünk a szüleinkkel és kishúgunkkal. Fontosnak tartjuk, hogy harmonikus a kapcsolatunk a szüleinkkel. Mindent meg tudunk beszélni velük, nincsenek tabuk és titkok. Hálásak vagyunk azért, mert keresztény nevelést kaptunk. A vasárnapi szentmisék, ministrálások hozzá tartoztak a felnövekedésünkhöz. Iskolaválasztáskor pedig egyértelmű volt, hogy a város bencés középiskolájába jelentkezünk.

hirdetés

Az iskolai tanulásotok mellett sok mindennel foglalkoztok. Mit említenétek meg ezek közül?

A legtöbben a Középsuli című sorozatból ismerhetnek minket, mely Magyarország első és egyben legnézettebb websorozata. Fiatalokról szól, az elsődleges közönség a középiskolás korosztály, de néznek minket általános iskolások, egyetemisták, szülők, tanárok és más felnőttek is. A sorozat fő célja a szórakoztatás, néha olyan, mintha önmaga paródiája lenne. A Középsulinak többek között a humorban rejlik sikere, hiszen az emberek mindig is szerettek nevetni. A Középsuli Youtube-csatornájának feliratkozói lassan kétszázezren lesznek, egy epizódot átlagosan ötszázezren néznek meg, a legnézettebb rész a második, azt már csaknem másfél millióan látták. Havonta egy alkalommal forgatunk, a forgatás egy egész napot vesz igénybe, ám elfáradni ritkán szoktunk, hiszen a társaság remek.

De nem csak az interneten láthattak már benneteket…

A Középsuli sorozat mellett a Hagyjál Főzni című műsorban is megmutatkoztunk és próbára tettük magunkat. Ennek a műsornak a lényege, hogy családokat csalogasson a televízió elé. Itt is a humoron van a hangsúly, hiszen mindig adott egy – esetünkben két – személy, aki nem tud főzni, őt kíséri el egy tapasztaltabb rokon, aki instrukciókkal segíti egy könnyebb vagy nehezebb fogás elkészítését. Minket az édesanyánk kísért el. Kijelenthetjük, hogy a nézettségünket és az életünket is pozitívan változtatta meg a média.

Mit adott nektek ez a sok szereplés?

A műsorokban rengeteg barátot, ismerőst, kapcsolatot kaptunk. Olyan követőtábort, amiről egy éve csak álmodoztunk. A rengeteg pozitív visszajelzés, a kedves üzenetek, az elismerő tekintetek és az utcán mosolygó arcok azok, amikért megéri mindezt csinálni.

Tini celebek vagytok, sok vicces dolgot bevállaltok, hogy másokat jó kedvre derítsetek. Azonban hívő családból származtok. Ez milyen módon jelenik meg a hétköznapokban?

Jézus nélkül nem jutottunk volna el idáig. Mindketten gyakoroljuk a vallásunkat, de sajnos nem jutunk el minden vasárnap szentmisére. Ebben benne vannak a forgatások, de persze a mi lustaságunk is. Azonban büszkék vagyunk arra, amit képviselünk, ám az évek során azt tapasztaltuk, hogy nem minden esetben kell mindent az emberek orrára kötnünk, mert nem tudhatjuk, milyen az ő beállítottságuk. Nem szóltak meg még a hitünk miatt, bízunk benne, hogy ez a továbbiakban is így marad. Nem volt még olyan jelenet, melyre nemet kellett mondanunk, mert a rendező figyelembe veszi az összes szereplő igényeit, számon tartja, kinél mi a határ egy szerep eljátszásában. De természetesen részt veszünk keresztény programokon, zarándoklatokon, szentmiséken, ahol Gergő atya mellett mindig ministráns szolgálatot is ellátunk, ez számunkra természetes dolog.

Mit üzennétek azoknak a fiataloknak, akik nem hisznek Istenben, vagy keresik az utat felé?

Minél előbb találjátok meg az utat Isten felé, és ha úgy érzitek, hogy megvan, akkor biztosak lehettek benne, hogy hatalmas változáson fogtok keresztül menni az életetek.

Bese Gergő

Bese Gergő Interjú
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás