2017. 05. 01.

#csakegygondolat – Miért aggódom?

Valószínűleg még nem hordott olyan embert a hátán a Föld, aki sosem aggódott volna. Mindenen képesek vagyunk stresszelni, én még a stressz gondolatától is ideges leszek.

Amikor beindulnak az agyban a fogaskerekek és a nyugalom helyét átveszi az aggodalmaskodás, akkor ezek a gondolatok bénítóan hatnak a cselekvésre. Csak a lehetséges negatív következményeket látjuk és leragadunk. Az aggódás nem segít semmiben, csak hátráltat. A Kémek hídja című filmben ezt a következő párbeszéd összegzi:

– Ön sosem aggódik?

hirdetés

– Miért? Az segítene?

Nem vagyunk mindenhatóak, nem tudjuk pontosan meghatározni az események kimenetelét, ez frusztrál minket, ami az aggódásban nyilvánul meg. A kezünkben akarjuk tartani a gyeplőt, cselekedni akarunk, megoldást akarunk látni, mégpedig ebben a pillanatban! Pedig ilyenkor csak annyit kéne tennünk, hogy letérdelünk és imádkozunk, átadjuk Istennek az irányítást. Ez a legnehezebb ám mégis a legtöbb és legjobb, amit csak tehetünk.

“Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt” (Fil 4,6)

#csakegygondolat Harmati Dóra
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Filipánics Tibor 2018. 09. 25. 08:37

    Üdv!
    “csak annyit kéne tennünk…….átadjuk Istennek az irányítást. ” A lényegét nem értitek Istennek! Istenben létezünk,Isten által létezünk de nem cselekszik helyettünk Isten! Az segíti az elmét,ha picit csalunk és úgy járunk el bizonyos dolgokban,hogy Isten/Jézus vajon hogyan cselekedne? De ez is káprázat és átverés,mert nem tudjuk hogyan cselekedne,csak azt,hogy az akkori tudásunkhoz/tapasztalatunkhoz mérve mit gondolunk.Azaz amit gondolunk Jézusról,belehelyezzük magunk és cselekszünk.Gondolj bele,egy fanatikus gyilkos is ezt csinálja.Isten nevében gyilkol,mert az ő elképzelésében Isten egy Igazságszolgáltató.És mi az igazság,hát amit mi annak tartunk és ezért Isten is annak tartja.Ó ti balgák,pont fordítva működtök,mint ami valójában van. Lényeg,hogy Isten egyedi,önálló és felelősséget vállaló lénynek teremtett.NE OKOZZUNK FOLYTON CSALÓDÁST NEKI! (nem mintha lehetne neki.haha.Azért néha lemegyek egy szint alá én is)