2017. 04. 18.

Ferenc pápa: “Állj meg, az Úr feltámadt!”

Ferenc pápa húsvét vasárnap, Krisztus feltámadásának ünnepén a Szent Péter téren mutatott be ünnepi szentmisét, majd délben Urbi et Orbi (a városnak és a világnak) adott ünnepélyes áldása előtt is elmélkedett. 

Ferenc pápa vasárnapi, rögtönzött szentbeszédében felelevenítette a Péter és János, valamint az asszonyok útját, amelyet a sírhoz vezető úton megtettek – ez a vereség, a szomorúság útjának hatott a pápa szerint, amely végén azonban angyal adta hírül a feltámadás örömhírét. Mint mondta, az egyháznak is szüntelenül emlékeztetnie kell minket vereségeink idején a feltámadásra: “Állj meg, az Úr feltámadt!”. Ugyanakkor éppen a feltámadás, a megváltás erejével kell küzdenünk az éhínség, a nyomor, a háborúk megszüntetéséért és az igazság kereséséért. A minket érő csapások közepette az Úr Jézusban kell megtalálnunk életünk értelmét és ragaszkodnunk kell Őhozzá – mondta a szentatya a téren összegyűlt híveknek.

Az Urbi et Orbi áldás előtt elmondott húsvéti üzenetében Ferenc pápa arról beszélt: Jézus Krisztus a feltámadásával megszabadított minket a bűn és a halál szolgaságából, és megnyitotta előttünk az örök életre vezető utat. Isten vállára veszi mindazokat, akiket a szolgaság régi, vagy új formái kötnek, mindazokat, akik kizsákmányolás áldozatai. Az egyházfő imádkozott a világ válság sújtotta területeiért, a háborúk, terrortámadások, éhínségek, járványok miatt szenvedőkért és áldást kért mindazokra, akik a társadalmi jólét megteremtésén fáradoznak szerte a világban.

hirdetés

“Tudják felépíteni a párbeszéd hídjait, kitartva a korrupció csapása elleni harcban és a vitákra adható békés és hatékony megoldások keresésében. Így érhető el a fejlődés és a demokratikus intézmények megerősítése, a jogállamiság teljes tiszteletben tartása mellett”

fogalmazott Ferenc pápa. Az európai kontinens kapcsán sürgette a válsághelyzetek, különösen a fiatalokat érintő, a reménytelenség csapdáját előidéző munkanélküliség okozta problémák kezelését.

A katolikus egyházfő hangsúlyozta: idén a keresztény felekezetek egy időben ünneplik húsvétot. Arra kért: “egy hangon zúgjon fel a föld minden részéről a legszebb hír: Az Üdvözítő valóban feltámadt, ahogyan előre megmondta!”

Forrás: Vatikáni Rádió
A kép forrása az MTI.

Hírek Nagyvilág
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás