2017. 04. 12.

Boulad atya elsöprő erejű tanúságtétele

Virágvasárnap Alexandriában mondott szentbeszédet Henri Boulad jezsuita szerzetes: azután, hogy a városban egy keresztény szertartáson már bomba robbant. 

A valasz.hu talált rá Henri Boulad jezsuita szerzetes (pár hete magyar állampolgár) virágvasárnapi szentbeszédére, amelyet az egyiptomi Alexandriában mondott el azután, hogy a város katedrálisában kopt keresztények ünnepi szertartásán (valamint egy másik városban) bombát robbantottak, több mint negyven keresztény ember életét oltva ki. A teljesen egyértelmű életveszély közepette Boulad atya mély hitéről tett tanúságot, amikor e körülmények között is Krisztus tanításának aktualitásáról beszélt övéinek.

A Heti Válasz oldalán kiemelt néhány pontot a beszédből.

Henri Boulad (akivel magyarországi tartózkodása során a 777 készített először interjút) többek között arról beszélt:

„Azt várják, hogy az erőszakra erőszakkal, a gyűlöletre gyűlölettel válaszoljunk. Nem! Nem kapjátok meg a gyűlöletünket, szeretünk titeket. Az evangélium központi üzenete, hogy szeresd az ellenségedet, s ez az üzenet megőrjíti ellenségeinket.”

„Minél inkább dúl a gyűlölet, annál inkább nő a szeretet: ez az Evangélium, a keresztények igazi fegyvere. A terrorizmus és az erőszak viszont a gyengeség jele.”

„Érezzük, hogy vérünk forr, mint Péternek. Imádkozzunk azért az Úrhoz, hogy túljussunk a bosszúállás vágyán. Imádkozzunk, hogy legyen erőnk a megbocsátáshoz és a szeretethez.”

Boulad atya elmesélte, hogy pár nappal ezelőtt egy özvegyasszony, akinek férjét keresztény hite miatt halálra kínozták, elmondta neki, hogy megbocsát a gyilkosoknak. Ez az igazi hit – tette hozzá a szerzetes.

A teljes beszéd francia nyelven az alábbi videón:

Képünk illusztráció.

Egyéb Igehirdetés Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás