2017. 03. 12.

A szex, mint lelki kötelék

Vajon fontos-e, hogy kinek adom oda a szüzességemet és mikor történik ez meg? Ezekre a kérdésekre keresi a választ egy amerikai lelkipásztor.

„Amikor 17 évesen elvesztettem a szüzességemet, férfinak éreztem magam. Egy ideig. Nagyon fiatalon láttam az első Playboy újságot és pornófilmet. Abban az időben a legfőbb célom az volt, hogy szexeljek. A mai világunk abszolút túl van telítve szexualitással. Mind a hat érzékünket állandóan szexuális felhangok bombázzák, még a hamburgert is szexszel akarják nekem eladni.

Bár felvilágosult korban élünk, zavarbaejtően primitívek vagyunk, ha a szexualitásról van szó. A szexiparba való mentális keresztelkedésem  után az elmém a bőr és a mellek hatása alá került. Sóvárogtam utánuk. Ellentmondásos útra tévedtem. Vágytam a szexre, és lehetőségeket is találtam rá, de nem tettem meg.

hirdetés

Egyszerűen tudtam, hogy ezt a tapasztalatot a leendő feleségemnek kellene tartogatnom.

Egy darabig tartottam is ehhez magam, aztán jött ez a szőke. Értitek, randiztam ezzel a lánnyal egy ideje. Azt hittük, szerelmesek vagyunk, de valójában az csak vágy volt. Aztán egy nap megadtuk magunkat neki. Már volt szó köztünk házasságról, és a szexet azzal a ténnyel igazoltuk, hogy „jegyesek” vagyunk. Egy darabig azt éreztem, hogy enyém az egész világ – egy egész kis ideig. Mert amikor a dopaminszint és a szexuális lelkesedés alábbhagyott, az egész világom összeomlott.

Meg kell értened, amit sajnos akkor én nem értettem: hogy a szex fizikai aspektusa a legkevésbé fontos!

A fizikai kielégülés egyszerűen a lelki szükséglet beteljesítésének jutalma. Mindannyian arra teremtettünk, hogy csak az Isten által számunkra kiválasztott férfival/nővel legyen szexuális kapcsolatunk. Amikor magunkból ezt a részt olyannak adjuk, akinek sosem kellett volna részesülnie benne, annak katasztrofális következményei vannak. Azt hittem, ezt a lányt fogom feleségül venni. És még sokkal jobban hittem, hogy az, ha szexelek, az majd megfékezi a pornófüggőségemet. Hogy a sóvárgásom megszűnik.. Nem így történt, sőt, rosszabb lett.

Kielégíthetetlenül vágytam valamire, amit a szexnek kellett volna gyógyítania, amit viszont nem találtam meg, és ez így maradt még évekig. Ez a kielégítetlen vágy sok probléma forrása volt.

Lelki kötelékek. Ez a szex csalása. Menjetek, szórakozzatok, feküdjetek le akivel csak akartok, disznók, szabadok vagytok, fiatal felnőttek, ez természetes, nem árt senkinek, menjetek és éljetek teljes életet! Ezeket a hazugságokat tolja ránk a világ. De a lelki kötelékekre nem figyelmeztetnek. Ha észreveszed, a Bibliában minden a vetés és aratás köré épül.

A szex a magvetés aktusa, mind fizikailag, mind lelkileg. A szex fizikai aratása a gyermek, a lelki pedig az egyesülés. Amikor két testből egy lesz.

Akkor merül fel probléma, amikor olyannal szexelünk, akivel felemás igába kerülünk.

Két lélek összekapcsolódása hatalmas és hosszútávú jelenség, amit nem értünk teljesen. A szexnek ez a része hiányzott nálam. A lelkem egyesül az övével, és ez nem volt helyes. Két teljesen különböző életút felé tartottunk. Évekig harcoltam ezekkel a lelki kötelékekkel.

Három rövid évvel később az Úr megmentett és prédikációra indított. Az év minden éjszakáján prédikáltam. Csodálatos istentiszteleteink voltak. Az emberek megváltattak, meggyógyultak és szabaddá váltak. Amit nem tudtak, az az volt, hogy mélyen bennem továbbra is ott volt ez a kielégíthetetlen vágy a szex után, olyan vágy, ami paráznaság felé vezetett, nem is egyszer, hanem kétszer, miközben az evangéliumot hirdettem.

Ez természetesen további lelki kötelékeket eredményezett, de nemcsak azt: a bűntudat ellen is küzdöttem. Éveket töltöttem duzzogva és keresve, mire úgy éreztem, hogy megtértem a bűneimből és visszatérhetek a szolgálatba, csak mert olyannak adtam a szüzességemet, akinek nem kellett volna.

Végül 26 évesen ismertem meg a feleségemet. Vele fedeztem fel azt a sok szép dolgot amit a szex kínál. Két ember, aki eggyé válik, ragaszkodik egymáshoz, és végig az Atya akaratában marad. A szex totalitása többé nem rejtély, vagy amit egymillió mérföldnyi távolságra érzünk magunktól. Ez már az a gyönyörű lelki tapasztalat, amelyet Isten alkotott. Nem bolyongok többé egy kielégíthetetlen vággyal magamban. Ha szűz vagy, csak várj, úgy boldogabb leszel! Ha úgy vagy, mint én, olyasmit adtunk fel, amit már sosem kaphatunk vissza, hogy a házastársunknak adjuk. De ne a bűntudat vezéreljen! Térj meg, és menj tovább önmegtartóztatással, várva arra a napra, amikor Isten elhozza a hercegedet/hercegnődet.

Forrás

Borítókép: Love

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Életmód
hirdetés

1 Komment

 • Válasz Sanyi bácsi 2017. 03. 13. 19:15

  Ez egy dilemma. Tini-szerelmemnek már általános iskolás korában szeretője volt. És ez is kísértett. A suliban a Playboynál jóval züllöttebb lapokat hoztak be a srácok, a Bazilika oldalán olyan reklám volt ami az akkori korra igen jellemző volt (Tengo pasi le…ol kapd…)
  A lányok szüzessége az arab világban még ma is pénzben kifejezhető érték.
  A férfiaké nem. Ráadásul a metropolisz annak rejtettségével a homoszexuálisok melegágya. És a szex a csapból is folyik.
  A férfiak idővel előre nem sodródnak lányhoz, magabiztosságuk elszáll gyereki bájuk mellé, az öltözködési viselkedési szokásaik is gyerekesek maradnak. Bár a férfi szüzessége nehézkes elvesztése után is magányosak lesznek.
  A lányoknál másképp van. Hirtelen öltözködésük és viselkedésük a szex megszerzésére irányul, és csak legromantikusabb szűz barátjukkal nem éreztetik a gyakori lenézést, néha megvetést. És a mámoros réveteg portyázás, lánykoruk megvetése.