2017. 02. 15.

A pornó hazugságai 2.

Az első cikk után, megyek tovább a hazugságok felsorolásával. Lesz itt minden: agresszió, orális szex, női orgazmus, pornófüggőség, önkielégítés és pornóipar. Vigyázat, szókimondó írás!

6) Agresszió

Egyes felmérések szerint, a pornófilmek 70-80%-a tartalmaz agressziót. „Ha a nő azt mondja >NEM<, valójában arra gondol, hogy >igen<” – ez rengetegszer megjelenik. A férfi erőszakoskodni kezd, a nő erre először finoman, majd egyre erősebben tiltakozik, majd rúgkapál, akár menekülni is próbál, de végül valahogy mégis elkezdi élvezni, és milyen “remek” izgalmas szex lesz belőle…! Remélem ezt nem nagyon kell kifejtenem… a HAMIS üzenet, hogy igaziból titkon szereti a nő, ha erőszakoskodnak vele és/vagy megalázzák. Hát nagyon nem. Nem igaz, hogy az asszony verve jó. Légyszi fiúk, férfiak, ne higgyétek, ne tegyétek. Köszönettel, nőtársaim nevében is.

7) Az orális szex „alap”:

Mint mondtam, nem néztem végig túl sok videót, de orális szex mindben van. Pedig az orális szex egyáltalán nem alap. Nem kötelező elem. Sőt. Kezdjük azzal, amikor a nő kényezteti a férfit. Egy villamoson(!) hallottam a következőket: „Na és együtt vagytok még azzal a kiscsajjal? -Nem, szakítottunk… -Hogy-hogy? Pár hete jöttetek össze, nem? -Jaja, két hétig se tartott. -Ne má’, mi történt? -Nem akart szopni, érted… ez azért gáz… -Ja, tisztára…és a matek dogád meglett végül…? Nem vitték túlzásba a srácok a lelkizést. Én meg csak ott ültem mögöttük, és gondolkodtam valami frappáns mondaton, amit mondhatnék, de le voltam fagyva. Ennyi egy kapcsolat, tényleg?

Sajnos a mai napig tabu erről beszélni, de sok nő van, akiknek nehéz téma az orális szex. Nem vágynak rá egyáltalán, sőt… És legtöbbjük sokszor meg sem tudja / meri fogalmazni, hogy miért nem. Valahol talán ott kell keresni a megoldást, hogy megalázónak érzik, vagy a kölcsönösség hiányzik számukra. Vannak tényleg nehezen megfogalmazható okok is, egyszerűen nem jó valamiért, kényelmetlen, nem érzik szabadnak magukat. Az lenne az ideális, ha nem is kellene magyarázkodni, elég lenne a férfjnek az, hogy „ne haragudj, nem szeretném”. Beszélgettem olyan férjjel is, aki őszintén bevallotta, hogy rá kellett jönnie, hogy azért is szerette nagyon az orális szexet, mert egyfajta hatalomérzettel társult. Amikor viszont megértette ezt, megosztotta feleségével is, és többször nem kérte ezt tőle.

Még nagyobb tabu, hogy sok nő nem annyira kedveli (azt sem), amikor a férje „kedveskedik” neki. „Valahogy nem szeretem ha orális szexet kapok…, valami baj van velem?” Itt is különfélék lehetnek az okok. Egyrészt a női nemiszerv „belsőbb” szerv, mint a férfiaké, így jellegzetesebb szaga is van, és mivel nem minden együttlét előtt tud lefürdeni a nő, ebből is adódhat a bizonytalansága. A másik pedig ismét a kölcsönösség hiánya. „Nem látom a párom arcát, nem tudom megölelni, nem érzem az illatát, nekem ezek is kellenek, nem csak az élvezet…” Férfiak! Ha ilyen bátor a feleségetek, hogy elmondja, hogy mit (nem) szeretne, ne vegyétek személyes kudarcnak! Csak fogadjátok el, és

szeressétek őt úgy, ahogy ő szeretné.

8) Mennyire élvezi a nő / orgazmus

A pornóban a nők élvezetének bemutatása talán a leginkább irreális. (Egyszer egy nyolcadikos lányoknak tartott párkapcsolati fórumon kaptam a következő névtelen kérdést: “Milyen hangokat kell kiadni?” /kiemelés tőlem/) Sóhajtozós-lihegős-nyögős jeleneteket tolnak a fogyasztók arcába, megállás nélkül. Ez aztán egyrészt elvárás lesz a nőkben maguk felé, másrészt a férfiak is azt hiszik, ők nem elég jók, ha a nő nem élvezi „igazán” (azaz ahogy ő azt látta mindig) → emiatt alakulhat ki a színlelés is, amibe szerintem mindannyian belecsúszunk előbb-utóbb. A szerencsésebb lány / nő rögtön az első alkalommal rájön, hogy ezzel mindenkinek hazudik, és nem csinálja többet, de sokan mások beleragadnak ebbe a játékba. Látják, hogy ez a férfinak mennyire jó, úgyhogy csinálják. Sokszor akkor is, ha nem nagyon éreznek semmit… egy idő után pedig már nem merik abbahagyni, mert akkor kiderül a turpisság.

Hát így történhet például meg az, hogy a nő 10 év házasság után vágja a férje fejéhez, hogy “És tudd meg, hogy a szexet sem élveztem soha!”. Nyilván ezt mondani hatalmas öngól, sőt, még annál is rosszabb, mert az öngólnak legalább az egyik csapat örül… 🙁 Lényeg tehát, hogy hangokat nem kell kiadni, hanem lehet. Talán érdemes is. A legjobb visszajelzés a házastársunknak, de csak akkor, ha tényleg őszintén jön. És nincs szükség hangoskodni, közel vagyunk, egy finom sóhaj is hallatszik egyből.

No de ez még csak az aktus alatti / közbeni élvezet volt. Ami még ennél is hangosabb hazugság, az a csúcsra jutás közelében eljátszott szinte már-már kiabálás és sikítozás, ami a pornóban szintén alapkellék. Srácok, lányok… higgyétek el, ez színjáték! Nem mondom, hogy teljességgel kizárt, (ezt kb. semmire se merném mondani), de 1% alatt gondolnám az előfordulását, amikor a nők nem “csinálják” ezt, hanem engedik történni, mert olyan erős a késztetésük. Angol tudóknak részletesebb kutatás ITT.

Na és a 100%. Látott már valaki olyan pornót, ahol a nő nem jutott el az orgazmusig? Inkább az a furcsa, ha esetleg “csak” egyszer. A valóság pedig az, hogy nekünk nőknek

nem az orgazmus a lényeg, hanem maga az együttlét.

Ezért aztán egyáltalán nem ragaszkodunk a 100%-hoz. Amíg egy férfi, ha egy hónapban többször is előfordul vele valamiért, hogy nem tud elmenni, akkor egyből urológushoz rohan, addig egy (jó házasságban élő) nő, ha akár csak minden 3-madik alkalommal jut csak el a csúcsra, akkor sem aggódja túl a dolgokat, megnyugtatja magát, hogy biztos javul majd ez az arány. Lux Elvira a Szexuálpszichológia c. könyvében azt írja, ha háromból kétszer elmegy a nő, az már egy teljesen jó arány.

9) “Legalább nem csinálom, csak nézem”

Hát igen, ez valamennyire igaz. “Cserébe” viszont csomó olyant is nézel, amit amúgy nem csinálnál, eszedbe sem jutna, vagy tudod, hogy sohasem fogsz ilyet (3-ból 2 férfi, és minden hetedik nő). Na és tegyük hozzá, hogy azért lesz benne csinálás is, hisz a pornónézés 90%-ban összekapcsolódik az önkielégítéssel. Hála az égnek, erről már írtunk ITT a tévhitekről, és ITT arról, hogy hogy tudsz leszokni, úgyhogy lassan be tudom fejezni ezt a blogot is nagy nehezen :] De azért olvassátok ám el légyszi! Ismétlésnek sem utolsó.

No és a pornófüggésről is beszélnünk kell.

Természetesen nem lesz mindenkiből pornófüggő, aki valaha pornót néz, azokból sem feltétlenül, akik rendszeresen teszik ezt. „Néhányan megússzák »csupán« annyival, hogy mérgező elképzeléseik lesznek a nőkről, a szexről, a párkapcsolatról és a gyerekekről” (!!) – írja egy internetes oldal. Na de hol is kezdődik a függőség? Nem olyan könnyű eldönteni. A függés, más szóval szenvedélybetegség, tehát kóros szenvedély, ahol az adott cselekedet (itt pornónézés) erősen befolyásolja, és hátrányos helyzetbe hozza az érintett személyt. Az adott viselkedési forma elhatalmasodik a személyen, már nem tudja kontrollálni, így természetesen abbahagyni sem.„Egy idő után, reggel már annyi időt töltöttem olyan filmek keresésével, amik ki tudták váltani az addig megszokott izgalmi szintet, hogy sokszor elkéstem a munkahelyemről is. Nemsokára kirúgtak…”. Egy vőlegény vallomása. Ezek után máris jobban érthető, hogy miért hívják sokszor „az új drog„-nak a pornót. Ha Te is érzékelsz magadon hasonló jeleket, vagy nem is neveznéd magad függőnek, de mégis szeretnéd visszanyerni az önuralmad, íme egy személyes tapasztalat, továbbá keress szakembert, vagy támogató csoportot! (Ld. A pornó hazugságai 1. végefelé).

És végül egy fontos szempont:

Senki sem arról álmodozott gyerekkorában, hogy egyszer majd pornószínész lesz.

Ez az egyik kedvenc részem egy angol nyelvű TEDx előadásból. Címe: Miért hagytam abba a pornónézést. Negyed óra, és minden szava arany (olasz, francia, spanyol felirattal is, magyar sajnos még nincs). És nem, semmiféle vallási ok nincs a háttérben. Ran Gavrieli két okról beszél, az egyik, hogy rájött, hogy nagyon rossz változások történtek benne, a másik, hogy megértette, hogy azzal, hogy pornófogyasztó, azzal táplálja a pornóipart, és részben ő is felelős azokért a lányokért, akik aztán ebből „kell”, hogy megéljenek. A pornószínészet egyfajta prostitúció. Erről az oldalról is érdemes átgondolni a tetteink következményét.


Képek: bethfranchini.com, rooshvforum.com

Ha Te is küzdesz és függőségben szenvedsz, akkor ne félj, nem vagy egyedül!
A tisztasor.com oldalon szakértőktől kaphatsz segítséget a leszokáshoz. Légy bátor!

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Portik-Bakai Melinda
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás