2017. 02. 14.

Tüntetések az abortuszszervezet központjainál

Szombaton az USA 44 államában országszerte ezrek demonstráltak a „Planned Parenthood International” abortuszszervezet mintegy 200 telephelye előtt.

Szombaton az USA 44 tagállamában országszerte ezrek demonstráltak a „Planned Parenthood International” abortuszszervezet mintegy 200 telephelye előtt, támogatván a követelést, hogy megvonják a vitatott szervezet javára folyósított adótámogatásokat.

Az Egyesült Államok Kongresszusában elfogadni készülnek egy törvényt, ami valamennyi ilyen jellegű támogatást visszavonna. A republikánus többségnek köszönhetően a törvény bevezetése igencsak valószínű, amitől jelentős előrelépést várhatunk az ügyben. A mozgalmat még a közismert közösségi portálon, a Twitteren is támogatták a #ProtestPP címkével.

Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem például Londonban is voltak tüntetések az ottani „Planned Parenthood” szervezet telephelye előtt. Obama elnök korábban több mint 430 millió dollárral támogatta a csoportosulást, ennek ellenére még mindig körülbelül 500 $-ba kerültek a beavatkozások.

Forrás: www.kath.net

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás