2017. 02. 12.

Rock, evangélium és apácák

Nem mondható átlagos jelenségnek egy apácákból álló együttes. Főleg akkor nem, ha rockzenét játszanak.

Tavaly vált internetes szenzációvá a “Siervas” (Szolgálók)  apácákból álló együttes, akiket meg is hívtak, hogy előadással kedveskedjenek Ferenc pápának, amikor Mexikóba látogat – írja a CatholicLink. Az apácák perui székhelyűek, de a banda tagjai a Föld különböző pontjairól származnak.

Amikor felfedezték, hogy közülük többen is zenei tehetséggel rendelkeznek, akkor nem haboztak megalapítani egy olyan bandát, amely az evangéliumot hirdeti, méghozzá rockzenével!

“Az emberek elfelejtik, hogy az apácák is valaha normális emberi lények voltak!” – emlékeztet minket Monica nővér a videóban. Pontosan ezért olyan fontos, hogy megosszuk ezt a történetet. Az emberek gyakran elfelejtik, hogy az egyházi szolgálat és az erre elhívott élet nem azt jelenti, hogy teljesen elhagyod a múltadat, a tehetségedet vagy a hobbidat. Isten megfogja mutatni neked, hogyan tudod kamatoztatni a talentumaidat az Ő dicsőségére.

hirdetés

https://www.youtube.com/watch?v=2mTBETpR5ag

 

Úgy tudjuk a nővérek jelenleg csak spanyolul énekelnek, de ki tudja milyen terveik vannak még a jövőre vonatkozóan!

 

 

(Forrás: CatholicLink, Kép: Daily Mail)

Egyéb Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Veronika 2017. 03. 09. 12:18

    Sziasztok!

    Magyar példát nem tudnátok esetleg mutatni, mondani? Vagy van valami ifjúsági dalokat gyűjtő hely/könyv esetleg? Szerintem ez nagyon jó, és esetleg lennének olyan fiatalok, akik megtanulnának ilyen vidám, modernebb dicsőítő éneket, de nem tudnak angolul, így nem hogy megtanulni nem tudják, de nem is értik a szöveget. Biztosan van hazánkban is olyan együttes, csoport, zenekar vagy valami, akik ilyen jó kis dalokat énekelnek, és ha lenne hozzájuk videó, azt megnézhetnénk, megtanulhatnánk, hogy aztán itthon énekeljük a barátokkal, a gyereknek, vagy csak úgy a saját örömünkre.
    Én próbáltam keresni, eddig egyet találtam, bizonyos Ezrah zenekart, és nagyon tetszik! 🙂
    https://www.youtube.com/watch?v=ywQt3NhQJ8Q