2017. 01. 17.

Imádságra is tökéletes a WhatsApp

Német nyelvterületen hatalmas sikerrel működik egy kezdeményezés, amely a WhatsApp applikáción keresztül hoz össze embereket imádkozni.

A projekt ötlete a tavalyi krakkói Ifjúsági Világtalálkozóról származik: az ott összesereglett több millió fiatal beszélgetései, spontán közös imádkozásai, és a bennük lévő fantasztikus hit arra ösztökélt két papot, hogy továbbgondolják az ötletet: mi lenne, ha a százmilliók által kedvelt WhatsAppot imádkozásra is használnák?

Dominiku Hartmann szerzetes és Daniel Rietzler ifjúsági lelkipásztor ötlete tökéletesen bevált: több mint 50 csoport jött létre, amelyekben ezer fiatal lépett már be.

A kezdeményezés nemcsak Németországban, de Ausztriában is nagyon nagy sikert aratott.

A WhatsApp imacsoportok működése a következő: minden nap 15 percet kell Istennek adni. A reggeli imádsággal indul a napi program. A rendszerben olvashatóvá válik egy kötött imádság, majd a kétperces zenei élmény pedig segíti a személyes ima megélését. A Miatyánkot pedig azzal a tudattal imádkozzák a fiatalok, hogy közösségben vannak egymással. A könyörgésekkel és az áldással ér véget a reggeli imádság. Az esti imádságban három perc csendes idő is szolgálja, hogy az imádkozó belsőleg is elcsendesedjen és visszatekintsen az egész napjára.

A virtuális világon kívül nagyon fontos szerepet kap a napi, személyes imádság és a személyes találkozások lehetősége, ezért a fiatal imádkozókat regionális „WhatsApp” – csoportokba osztották be. A szervezők személyes találkozókra, dicsőítő estekre hívják a fiatalokat.

Forrás: br.de

 

Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Szőke Mariann 2017. 01. 17. 17:30

    Magyar nyelven nincs ilyen? Szervezni kéne egyet. 🙂