2017. 01. 14.

3 módszer, hogy megmentsd a házasságodat

A házasság közel sem olyan könnyű, mint ahogyan azt Hollywood elhiteti velünk. A rózsaszín, cukormázas boldogság csak addig tart, míg a vásznon meg nem jelenik a The End. Az élet a filmeken kívül zajlik és nem szabad, hogy a tökéletes élet álomképe irreális elvárásokat teremtsen bennünk. De mielőtt még nagyon elkeserednénk, hallgassuk meg Caelen Tallant három tanácsát, melyek betartásával megelőzhetjük a katasztrófákat.

A társadalom és kedvenc filmjeink azt sugallják nekünk, hogy a házastársunk majd minden szükségletünket kielégíti – írja Tallant, a Relevant magazinban megjelent cikkében. Teljesíthetetlen elvárásaink csak nyomásként nehezednek a másikra, melynek eredménye keserves csalódás és elégedetlenség. Tallant, aki szintén házas, három tanácsot ad az olvasóknak, melyek segítenek, hogy jobban oda tudjunk figyelni a másikra és kordában tudjuk tartani az irreális elvárásainkat.

1. Egészséges kommunikáció kiépítése

Tallent leírja, hogy házassága kezdetén azt hitte, férje pontosan tudja, hogy mit gondol, mire van szüksége, a nap minden percében. A szomorú igazság viszont az, hogy az emberek nem gondolatolvasók.

“Régen azt hittem, hogy a házasságom egy kudarc, csak azért, mert el kell mondanom, hogy mire van szükségem. Most már tudom, hogy a házasságom akkor lesz kudarc, ha nem kommunikálok.”

2. Segíteni a másikon, akkor is, ha nincs hozzá kedvünk

Minden emberrel előfordul, hogy valami nem úgy sikerül, ahogyan tervezte. Ez a házastársunkkal is megeshet. Tallent saját bevallása szerint olyan típus, aki azt akarja, hogy a másik egyedül oldja meg a hibáit.

hirdetés

“De Isten nem így teremtett minket, hanem úgy, hogy hordozzuk a másik terheit és alázatosan szolgáljunk egymásnak. Ez ugyanúgy vonatkozik a közösségünkre és a házastársunkra is. Felelősek vagyunk egymásért.

3. A házastársunk nem tudja minden igényünket kielégíteni

Az utolsó és egyben a legfontosabb pont. “Ki állt elő azzal az ötlettel, hogy a szívünkben van egy házastárs alakú űr, melyet csak az igaz szerelem tud betölteni? Ez butaság. Csak az Isten tud betölteni minket”- írja Tallent.

“Ha rádöbbenünk, hogy csak az Úr tud minket megelégíteni, akkor a házastársunkra nehezedő nyomás elszáll.”

Tallent még hozzáteszi: ” A házasságunknak jelképeznie kell azt az önfeláldozást, melyet Krisztus tett az Egyházért. Az Ő áldozatával a szívünkben, szabadon tudjuk kimondani, hogy Igen! az oltárnál és erre ismételten tudunk törekedni majd minden nap.”

Forrás: Relevant

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Életmód Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás