2017. 01. 11.

Szakíts időt Istenre – Útitárs

Nehéz a mai rohanó világban időt szakítani Istenre. Sokszor eszünkbe sem jut imádkozni. És van, hogy este az ágyban fekve jut csak eszünkbe, hogy ma még nem imádkoztunk, ezért gyorsan félálomban elmormolunk egy imát, vagy reggel arra ébredünk, hogy belealudtunk a Miatyánkba. Az Útitárs című könyv a szűk napirendben élő személyeknek jött létre a Szent István Társulat gondozásában.

„Sose hagyd el az imát! Ha nincs időd, csak egy fohászt mondj, de gyakran. Egyetlen Istenre-gondolásunk is ima.” /XXIII. János pápa/

A könyvben egy naptári év minden napjánál fel vannak sorolva mindazon nők és férfiak, rövid életrajzi adatokkal kiegészítve, akik kiemelkedő módon követték Krisztust. Egy-egy nap általában azoknak az embereknek a gondolatait olvashatjuk, akiknek aznapra esik a halál-évfordulójuk vagy liturgikus ünnepük. Így minden nap olvashatunk szentektől, boldoggá avatottaktól és olyan híres szerzőktől, gondolkodóktól, költőktől és művészektől, akik a keresztény kultúra kiemelkedő alakjai voltak. A napi idézeteket egy Bibliai rész zárja.

Különösen személyre szabott azoknak, akik nagyon elfoglaltak, ugyanis az egy naphoz tartozó idézetek elolvasása két percet sem vesz igénybe. Megéri időt szakítani az olvasásukra.

hirdetés

A könyv pozitívuma, hogy kicsi és bárhová magaddal tudod vinni, hogy akár napközben lopva rá egy kis időt olvasgasd, ha egy kis lelki táplálékra vágysz. Nyilvánvalóan nem pótolja a Biblia olvasását, de a csokorba szedett idézetek segítenek elindítani a napot Istenre gondolva.

Nekem végigkísérte a 2016-os évem ez a könyv, minden napra adott gondolkoznivalót. Volt, hogy egy-egy idézet meghatározta az adott napomat. Sokszor előfordult, hogy napközben is eszembe jutott a reggel olvasott biztató idézet és segített túllendülni egy nehéz helyzeten.

Ajánlom ezt a könyvecskét…

… annak, akiben megfogalmazódott már az igény, hogy Isten igéjén gondolkodva indítsa a napot, de az időben felkelés nem az erőssége.

… vagy annak, aki este szokott imádkozni, és gondolt már arra, hogy jó lenne Istennel is kezdeni a napot, nem csak zárni.

… és annak, aki szeretne a dolgos hétköznapok forgatagában 1-2 percet Istennel tölteni elgondolkodtató idézetek segítségével.

Gergely Kinga

A könyv megrendelhető a kiadó honlapján valamint a bookline webáruházában

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás