2016. 12. 17.

A lurkók szemináriumba mennek?

Egy könyv, ami a tapasztalat egyszerűségével és a lélek sugallata által íródott. Könnyed hangvételű, jókedvű írás, ami nem csak könyvtárban, hanem a karácsonyfa meghitt fényei mellett forralt borozva, vagy egy korsó hideg sör mellett a strandon napozva is olvasható. Ajánló P. Madassery Benvin Sebastian SVD atya Belső Gerinc című könyvéről.

Tartalmát tekintve egy hiteles korkép, amely kultúraközi megállapításokkal, lelki iránymutatásokkal igyekszik belső utat kínálni a modern kor világpolgárának. Sebastian atya megtörtént események elbeszélésében mutat rá arra, hogy Isten mindennap köztünk él és a legfurcsább eseményekben is egyértelmű jelekkel kísér az utunk során.

hirdetés

A történet egy indiai csibész, kamasz fiú csonttörő pálfordulásával kezdődik, ami még néhány harcias igazságkeresésben, majd a hosszas megbékélésben teljesedik ki, a szeminárium kapujáig tartó esztendőkben. A szép emlékű ifjúkor történetei fontos emberi kapcsolatokra hívják fel a figyelmet. A hangsúly a tiszteleten és a megbecsülésen van, amit a tapasztaltabb embertársaink iránt mutatunk. Így búcsúzunk el a sportpályától, a kedvenc horgászhelytől és indulunk útnak Magyarország felé. Hitetlen utastárssal az üres templomig repülünk, megtapasztalva Isten végtelen csodáiból a havat és a töltött káposztát. A papi szolgálattól kapott tapasztalatok mélyebb vizekre eveznek, megnyitják a mennyei kincsek tárházát, és lassan becsukják előttünk az értékesnek tűnő mulandó javak sötét kamráját. Küzdünk egy kicsit a kitartó kényelemvágyunkkal, a lustuló szorgalmunkkal, rájövünk, miért nem vagyunk boldogok és miért nem tudunk kikapcsolódni. Végül próbálunk más emberek példáiból tanulva eljutni a saját határozott döntésünkig, mely a csendért kiált. Mikor megtaláltuk a csendet, Sebastian atya bevezet bennünket a test és lélek harmóniájának meditációs világába, melyben együtt mozog a test és nyugszik meg a lélek, szemlélődés, koncentrálás által.

Az író mindennapi életből vett példái, vidám lábjegyzetei késztettek engem arra, hogy nézzek szét a képernyők körül és lássam meg a valóságot, azt az erőteret, ahol Isten kegyelmei sugároznak.

B. J.
A könyv 2990 Forintért megvásárolható Budapesten a Mária Kegytárgy boltokban (Ferenciek tere), vagy megrendelhető a Pápai Missziós Művek irodájában 1223 Bp. Jókai Mór u. 14. (tel/fax.: +361 226 4610) pmmmisszio@gmail.com email címen, postai utánvétellel (2990 Ft. +csomagolási és postaköltség!).

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás