2016. 12. 14.

A magyarországi egyházak vezetőivel találkozott Áder János

Adventi ebéden látta vendégül a magyarországi egyházak vezetőit Áder János köztársasági elnök kedden a Sándor-palotában, ahol arról beszélt: az egyházak intézményeik révén mutatják meg a társadalomnak, hogy hitük szeretetet közvetít, gyógyít és irgalmaz.

A hagyományokat folytatva adventi ebéden látta vendégül a magyarországi történelmi egyházak vezetőit Áder János köztársasági elnök. A december 13-i eseményen az államfő hangsúlyozta: „a magyarországi egyházak nem csak hirdetői, hanem eltökélt munkatársai is a szeretetnek”. Áder János beszélt arról is: az egyes egyházak eltérő tanításaik mellett is ugyanazt a felelősséget érzik az ember, az emberi élet iránt.

A köztársasági elnök szerint vannak kitüntetett idők, amikor az egyházak munkája még élesebben látszik. Ilyen időszaknak nevezte az adventet, de ilyen különleges időszakként jellemezte a katolikus egyház által meghirdetett irgalmasság évét, vagy a 2017-ben esedékes reformáció évét is. Az irgalmasság éve kapcsán az elnök Ferenc pápát idézve úgy fogalmazott: az nem puszta szentimentalizmus és nem csupán jótékonykodás, hanem elsősorban életprogram. A reformáció évével kapcsolatban kijelentette: annak hatására jövőre „még láthatóbbá válik, hogy az egyházak működése természetes módon túlmutat saját közösségeik keretein, és az egész társadalom humán erőforrása lehet”.

Áder János köszönetet mondott az egyházaknak szolgálatukért és azt kérte, munkájukkal, imáikkal a jövőben is segítsék a nemzet erőfeszítéseit, a magyarok újabb esztendejét.

Forrás: MTI

Advent Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás