2016. 12. 04.

Az ördögűzőknek többet kell tenniük az eddigieknél

Az olasz püspöki kar sajtóosztálya arról számolt be, hogy egész pontosan 404 pap van az Exorcisták Szövetségében, azaz a legnagyobb ördögűzőket tömörítő szervezetben. A tagok fele Olaszországban dolgozik, mellettük pedig több mint száz asszisztens tevékenykedik.

„Az ördögűző hiányszakmának számít, világszerte 404 speciálisan képzett katolikus papot tartunk számon, akik a Nemzetközi Exorcisták Szövetségében (AIE) vannak, ezzel szemben áll az a növekvő szám, ami a kezeletlen pácienseket jelenti” – nyilatkozott a püspöki kar szóvivője. Az emelkedés oka az egyre szélesebb körben terjedő okkult és sátánista praktikák.

A jelentésekből az is kiderül, hogy az ördög elleni harc a világban egyenlőtlenné vált. A 404 papból 240 olasz, a második legnagyobb bevethető európai csoport Lengyelországban található 120 ördögűzővel, akik viszont nem a Szövetség tagjai, hanem a nemzeti püspöki konferencia fennhatósága alá tartoznak.

hirdetés

Németországban és Ausztriában három exorcista ismert, akik a szövetség tagjai, Svájcból pedig ketten. Egész Afrikában mindössze hatan tagjai a szövetségnek, ebből ketten Zimbabwéból.

2014-ben a szövetség a Vatikánnal közösen dolgozott ki egy képzési menetrendet. Francesco Bamonte, a Szövetség elnöke elmondta, hogy komoly szakmai követelményeknek kell megfelelni az ördögűzőnek és munkája során állandóan képeznie kell magát. Az egyházi előírások szerint, együtt kell dolgozni az orvosokkal és pszichológusokkal a mélyebb ismeretek megismerése és a körültekintés miatt.

Azoknak a számát, akik vélhetőleg megszállottak és ördögűzőre lenne szükségük lehetetlen megbecsülni.

Forrás: Kathpress

Bese Gergő Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás