2016. 11. 11.

Megmentette honfitársa életét egy amszterdami magyar

Az utolsó pillanatokban talált rá a legyengült Ákosra egy segítőkész magyar férfi Hollandiában. Ákos július végén tűnt el, miután nem kapta meg a remélt állást, azóta nélkülözött.

Egyik szemünk sír, a másik nevet a Blikk által megjelentetett híren. Természetesen borzasztóan örülünk, hogy ilyen önzetlenséggel találkozunk a világban, azonban sajnos ez az eset kirívó. De mi is történt valójában?

A 22 éves Ákos egy munkalehetőség miatt települt ki Hollandiába, azonban az állást nem kapta meg. A visszautasítás után Ákos eltűnt, erről édesanyja értesítette a rendőrséget július végén. Utolsó beszélgetésük egy sms volt, melyben fia azt írta, úgy érzi hamarosan éhen hal. A miskolci nőnek nem volt elegendő pénze, hogy fia után menjen. Információi szerint Ákost utoljára a groningeni állomáson látták.

hirdetés

A történetben itt következett be a meseszerű fordulat. Egy kint élő magyar fiatalember olvasta a fiú eltűnéséről szóló hírt, és felvette a kapcsolatot az édesanyával. Egy tőle kapott fényképpel felszerelkezve addig járta pályaudvarokat, utcákat, közösségi helyeket, míg rá nem talált a legyengült fiúra. Édesanyja szerint az utolsó pillanatban jött a segítség.

A megmentő férfi nemcsak ételt adott Ákosnak, hanem sofőrt is szerzett neki, aki hazahozza Magyarországra.

Gyönyörű példája ez a történet az emberségességnek és önzetlenségnek. Vajon miért kell egy ilyen cselekedetnek hírként megjelennie? Több hasonló tettre van szükségünk, hétköznapi hősökre, akik fáradtságot nem ismerve embertársaik segítségére sietnek.

(Forrás: Blikk, kép:pixabay.com)

Egyéb Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás