2016. 11. 03.

Minden második német fiatal nem hisz az egyházi intézményekben

Nincsenek bizalommal a német fiatalok az egyházi intézményekkel szemben – derül ki egy felmérésből. Érdekesség, hogy a politika és a média intézményeiről még rosszabb véleménnyel vannak a megkérdezettek.

Minden második német fiatal elutasítja az egyházi intézményeket. Európai felmérés (Generation What?) folyik a 18 és 34 év közötti fiatalok között, 35 országból 930.000 főt kérdeznek meg számos kérdésben. A felmérés még folytatódik november végéig. A Sinus – Institut (Heidelberg) az eddigi német adatokat megvizsgálva szúrópróba szerűen egy témát kiemelve vizsgálta meg az adatokat. A bizalom témáit analizálták. Az egyházi intézményekkel kapcsolatos gyanakvás – akár katolikus, akár evangélikus, – minden körben rossz.

hirdetés

A megkérdezettek fele egyáltalán nincs bizalommal, az egyházi intézményekkel szemben, 34 százalék inkább bizalmatlan az egyházi intézményekkel szemben. 2 százalék úgy vélekedik, hogy jobb, mint a semmi. Mindösszesen 14 százalék pedig inkább bízik benne, mint elutasítja.

Jobban állnak az egyház intézmények, mint a politikai vagy a média intézményeinek tekintélye. A válaszadók ¾-e, 71%-a nem hisz a politikusoknak vagy a médiában. Mindössze 1%-a bízik teljesen, 27% többé – kevésbé lojális a politikával és a médiával. Ehhez képest, egy relatíve magas készség áll a politikára nyitottság tekintetében. Habár 78%-a politikailag még nem aktív, de 42%-a el tudja képzelni, hogy aktivizálná magát. További 12% politikailag aktívnak minősítette magát.

Borítókép: Nagy a németek ellenszenve az egyházi intézményekkel szemben
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás