2016. 10. 31.

Hatalmas mértékben csökken az abortuszok száma Magyarországon

Magyarországon az abortuszok száma 2010 és 2015 között 23 százalékkal – több mint kilencezerrel -, idén az első negyedévben pedig további 4 százalékkal csökkent.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára  írásbeli kérdésére válaszolva elmondta, hogy 2010 és 2015 között, 22,9%-kal csökkent a művi terhességmegszakítások száma – írta meg a Magyar Hírlap.

hirdetés

Kiemelte, hogy a házasságban élő nők által végzett abortuszok száma 35 év alatt 85%-kal csökkent. Ezért erősíteni kell a családokat, lehetőségeket kell biztosítani nekik a gyermekvállalás megkönnyítése érdekében.

A megfogant élet érték, ezt kell hangsúlyozni. Amennyiben nem áll módjukban felnevelni a gyermeket, az állam nagyobb mértékben támogatja az örökbefogadáshoz vagy a nevelőszülőkhöz való kerülést. Az államtitkár kiemelte a prevenció szükségességét is: a köznevelési rendszerben a családi életre nevelés, valamint a hit és erkölcstanórák keretében.

Borítókép: abortusz
Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Kálomista 2016. 11. 01. 18:01

    Mennyi terhességre, mennyi élveszületésre, mennyi szülőképes korú nőre kell ezt a csökkenést vetíteni? Önmagában semmit nem mond ez a szám.

    Arról nem is beszélve, hogy egyetlen magzat meggyilkolása is sok.